Cyprus Career Expo: Η μεγαλύτερη έκθεση καριέρας και εργοδότησης επιστρέφει

Το CCE πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά, με τη συμμετοχή κορυφαίων εργοδοτών από την Κύπρο και το εξωτερικό

Article featured image
Article featured image

Το Cyprus Career Expo (CCE), η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση καριέρας και εργοδότησης στην Κύπρο, που συνδιοργανώνεται φέτος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα ergodotisi.com και την Boussias Cyprus, επιστρέφει υπό ψηφιακή μορφή.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, ώρα 9:30 π.μ. και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον κορυφαίων εργοδοτών, αλλά και υποψηφίων για εργασία, ενώ σε αυτήν θα δώσει το ψηφιακό της παρών και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, με οπτικογραφημένο χαιρετισμό.

Το φετινό CCE θα ακολουθήσει τα υψηλά πρότυπα των περασμένων διοργανώσεων, οι οποίες σημείωσαν σημαντική επιτυχία με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως και με συμμετέχουσες εταιρείες απ’ όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας, μεταξύ των οποίων ελεγκτικά γραφεία, τραπεζικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες τεχνολογίας, διαφημιστικές εταιρείες, και άλλες.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν, από την άνεση του σπιτιού τους, στον ψηφιακό εκθεσιακό χώρο για να πάρουν πληροφορίες από τους συμμετέχοντες οργανισμούς σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης και να παρακολουθήσουν σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη εταιρειών. Θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις με τους ομιλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις και να λαμβάνουν μέρος σε γκάλοπ και διαγωνισμούς που θα τρέχουν παράλληλα.

Η έκθεση είναι εξίσου σημαντική και για τους εργοδότες, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τη βάση δεδομένων των βιογραφικών που διαθέτουν, ενώ θα ενδυναμώσουν την αναγνωρισιμότητα και το κύρος της εταιρικής εικόνας τους. Επιπλέον, η δυνατότητα πραγματοποίησης επιτόπου διαδικτυακών συνεντεύξεων, επιτρέπει στους συμμετέχοντες οργανισμούς να αξιολογούν υποψήφιους και να προσλαμβάνουν τους καταλληλότερους.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η κ. Μαρία Σιοπαχά, Director του Career Success Centre, δήλωσε: «H Ετήσια Έκθεση Καριέρας και Εργοδότησης (CCE) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ετήσιες πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία την Ergodotisi.com. Η CCE συμβάλλει στο ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα της βελτίωσης των προοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας. Αποσκοπεί, δηλαδή, στην πληροφόρηση του ενδιαφερόμενου εργατικού δυναμικού όσο αναφορά πιθανούς εργοδότες, με σκοπό την ομαλότερη ένταξη τους στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, παρέχει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν, τόσο για τις νέες τάσεις και μορφές που είναι σε εφαρμογή στην αγορά εργασίας λόγω της επιδημίας, όσο και για τις ευκαιρίες εργοδότησης, την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας αξιόλογων επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε ότι η διοργάνωση θα καταστεί και φέτος μία αποτελεσματική και άμεση γέφυρα επικοινωνίας και δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών και υποψηφίων εργαζομένων, ειδικά των νέων, ώστε να μειωθεί το χάσμα μεταξύ δεξιοτήτων και της αξιοποίησης τους».

Με τη σειρά του, ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της ergodotisi.com, σχολίασε: «Τα events εργοδότησης προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία στους υποψηφίους να παρουσιάσουν κάτι περισσότερο από το βιογραφικό τους - την προσωπικότητά τους. Το Cyprus Career Expo, ως το μεγαλύτερο event εργοδότησης στην Κύπρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων εργοδοτών, προσφέρει αυτή την ευκαιρία στο μεγαλύτερο βαθμό. Αποτελεί επίσης μοναδική ευκαιρία για τις εταιρείες να έρθουν σε άμεση επαφή με τους υποψηφίους, να μαζέψουν βιογραφικά αλλά και να μπορέσουν να αξιολογήσουν, εκτός από το βιογραφικό, και την προσωπικότητα ενός υποψηφίου, κάτι αρκετά σημαντικό σχετικά με το culture fit. Φέτος, αν και το Cyprus Career Expo θα πραγματοποιηθεί online, οι υποψήφιοι θα έχουν εξίσου τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εργοδότες, μέσω μηνυμάτων και video calls και να αποστείλουν το βιογραφικό τους, μέσω της πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει το CCE 2021».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Cyprus Career Expo είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η εγγραφή, μέσα από την επίσημη την ιστοσελίδα του CCE www.cypruscareerexpo.com.

Το CCE στηρίζουν το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και η Τηλεόραση Σίγμα. Διαδικτυακός Χορηγός Επικοινωνίας η Digital Tree και Youth Media Supporter η Student Life.


Cyprus Career Expo 2021.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ