Λευκό το τοπίο και σήμερα στο Τρόοδος

Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα είναι γύρω στα 5 εκατοστά.

Λευκό το τοπίο και σήμερα στο Τρόοδος

Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα είναι γύρω στα 5 εκατοστά.

Article featured image
Article featured image

Στα λευκά και πάλι το Τρόοδος, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται κατά διαστήματα, όπως αναφέρει το KitasWeather και τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Για να παρακολουθείτε ζωντανά την χιονόπτωση (από το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο Jubilee) στο Τρόοδος, πατήστε ΕΔΩ.


Αναλυτικό δελτίο καιρού

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού και μεμονωμένες βροχές στο υπόλοιπο νησί. Στο Τρόοδος από τα 1600 μέτρα και άνω θα χιονίζει κατά διαστήματα με ελαφρές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Από το μεσημέρι και έπειτα ο καιρός βελτιώνεται περαιτέρω με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείετε να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ανατολικά. Από Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 5 μποφόρ και ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι σημειώνουν περαιτέρω εξασθένηση και στρέφονται από βορειοανατλικές έως νοτιοανατολικές κατευθήνσεις. Σταδιακή αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ