Ψάχνοντας το «τέλειο» εργασιακό περιβάλλον στην Κύπρο

Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί να δουλεύει σε μια εταιρεία, με ντιζαϊνάτα και hi tech γραφεία, σαν κι αυτά, θα λέγαμε, που βλέπουμε στις εικόνες των πολύ cool εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley!

Article featured image
Article featured image

Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας (επειδή μπορούν) και οι εταιρείες που σέβονται τους εαυτούς τους (επειδή θέλουν) επενδύουν σε αυτό που λέμε «εργασία και χαρά». Αλήθεια, είναι κανείς που δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η απόδοση των υπαλλήλων φτάνει στο ζενίθ όταν αυτοί περνούν καλά στη δουλειά, τόσο γιατί το περιβάλλον είναι ωραίο και οι συνθήκες είναι ιδανικές, όσο και γιατί οι εργοδότες φροντίζουν με διάφορα facilities να ικανοποιούν αρκετές από τις ανάγκες τους;


_DKP8036.jpg


Πρόσφατα, σε μια συζήτηση, κι ενώ κουβεντιάζαμε για αυτό ακριβώς το πράγμα, κάποιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη SEPAGA και στο εργασιακό status που επικρατεί στην εν λόγω εταιρεία που βρίσκεται στη Λευκωσία και η οποία, όπως γνωρίζουμε, εξειδικεύεται στην έκδοση, μεταφορά και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, να δούμε αρχικά (από περιέργεια) πώς μοιάζει «το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στην Κύπρο», όπως αναφερόταν στις περιγραφές που είχαμε, μεμιάς εντυπωσιαστήκαμε. Για να ακριβολογούμε, το περιεχόμενο των φωτογραφιών ήταν πολύ ανώτερο των προσδοκιών μας. Τα ζωηρά χρώματα σε όλους τους χώρους, το προσεγμένο design, η κουζίνα που εύκολα προσομοιάζει σε κουζίνα ενός cozy διαμερίσματος, το playroom… Πολύ «προχώ» εργασιακό περιβάλλον για Κύπρο, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό!


PHOTOS 7.jpg


Όλα έμοιαζαν ιδανικά στις φωτογραφίες, εξού και μας κίνησαν ακόμα περισσότερο την περιέργεια να μάθουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτή την κυπριακή start-up εταιρεία.

Δεν γνωρίζουμε αν η SEPAGA μοιάζει (ή θέλει να μοιάζει) με αυτά που βλέπουμε και ζηλεύουμε από το εξωτερικό ή αν το περιβάλλον της είναι το ιδανικότερο για έναν υπάλληλο στο νησί, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως οι εργαζόμενοί της είναι πέρα για πέρα τυχεροί.


Διαβάζοντας παρακάτω για το πώς πραγματικά είναι μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο, εύκολα θα καταλάβεις γιατί.

Η δουλειά αρχίζει στις 9, ενώ μέχρι τις 9:30 η ομάδα μαζεύεται στην κουζίνα για πρόγευμα. Μέχρι τις 11 το πρόγραμμα λέει «ανάγνωση emails και υποστήριξη σε υφιστάμενους πελάτες», ενώ από τις 11.00 ως τη 13.00 το βάρος πέφτει σε νέες αιτήσεις πελατών και σε θέματα που γενικά αφορούν καινούργιο πελατολόγιο.



Στη 13.00 η ομάδα μαζεύεται και πάλι στην κουζίνα, αυτή τη φορά για μεσημεριανό, ενώ από τη 13.30 μέχρι και τις 14.00 «παίζει» καφές και χαλάρωση στο playroom, έτσι ώστε να φορτίσουν και πάλι οι μπαταρίες.

Από τις 14.00 ως τις 15.00 στο πρόγραμμα έχει ανάγνωση emails, τηλεφωνήματα και προετοιμασία των επόμενων meetings από όλα τα τμήματα της εταιρείας, ενώ από τις 15.00 ως τις 16.30 πραγματοποιούνται τα διάφορα meetings μεταξύ των τμημάτων της εταιρείας.


WhatsApp Image 2021-01-11 at 15.20.19.jpeg


Μεταξύ 16.30 και 17.30 η ομάδα καινοτομίας της SEPAGA συζητά για νέες ιδέες, ενώ μέχρι τις 18.00 όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πια ξεμπερδέψει με όλες τις εκκρεμότητες της ημέρας.

Μετά τη δουλειά (όπως συνέβαινε στην προ Covid εποχή και προφανώς θα συμβαίνει και πάλι στο εγγύς μέλλον, όταν η πανδημία θα μοιάζει πια με μια μακρινή ανάμνηση), η εταιρεία έχει κι άλλο «πρόγραμμα» για όσους το επιθυμούν. Συγκεκριμένα, κάποιοι συνηθίζουν να μαζεύονται για ποτάκια στο Svoom Club (στον 4ο όροφο), εκεί που βρίσκεται το playroom, το bar και το lounge, ενώ bonding και after work drinks προκύπτουν συνήθως και τις Πέμπτες, σε διάφορες pubs και wine bars της πρωτεύουσας.


WhatsApp Image 2021-01-11 at 15.20.20.jpeg


Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, η SEPAGA οργανώνει σε εβδομαδιαία βάση εξόδους για dinner είτε με υφιστάμενους πελάτες είτε με πιθανούς μελλοντικούς πελάτες, αλλά και με συνεργάτες, αφού απώτερος σκοπός είναι να διατηρείται μια φιλική και υγιής σχέση μεταξύ τους. «Πιστεύουμε πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις, εκτός από τις επαγγελματικές, οπότε επιδιώκουμε τις συζητήσεις με φαγητό και ποτό. Τόσο το Business Development Team μας, όσο γενικότερα και όλη η ομάδα μας, έχουμε ως κύριο στόχο να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους πελάτες μας, στην προσπάθεια για από κοινού ανάπτυξη -δική τους και δική μας».

Μάθε περισσότερα για τη SEPAGA, εδώ, στο website της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ