Το διάσημο άγαλμα «Manneken Pis» ντύνεται ξανά τσολιάς

Η γκαρνταρόμπα του περιλαμβάνει περισσότερες από 800 στολές!

Article featured image
Article featured image

Το διάσημο άγαλμα «Manneken Pis», που βρίσκεται στην Γκράν-Πλας της πόλης των Βρυξελλών, θα ντυθεί ξανά τσολιάς. Αυτή τη φορά, αφορμή αποτελεί η Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με τους Βέλγους να συμμετέχουν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Η προηγούμενη φορά που φόρεσε την Ελληνική Εθνική στολή, ήταν το 2011, εν μέσω της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, δίνοντας τη δική του «απάντησή», στην κρίση χρέους και τις χρηματαγορές.

mannekenpis-greek2.jpg


Το «Manneken Pis», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ζερόμ Ντυκενουά, τοποθετήθηκε στην Μεγάλη Πλατεία, τον πυρήνα της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών, το 1618 ή το 1619. Το μπρούντζινο άγαλμα-σιντριβάνι έχει ύψος μόλις 61 εκατοστά και απεικονίζει ένα μικρό αγοράκι που ουρεί, με διάφορους λαϊκούς μύθους να περιφέρονται γύρω από τους λόγους της κατασκευή του. Με το πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε τον πιο αγαπητό ήρωα των Βρυξελλών και μαζί το σύμβολο ολόκληρης της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Βέλγοι συνηθίζουν να ντύνουν το συγκεκριμένο άγαλμα με διάφορες στολές, δημιουργώντας έτσι μια εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 800 στολές. Στολές οι οποίες συνδέονται με ιστορικά και πολιτικά γεγονότα και επετείους.

collage.jpg

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ