«Η βρωμιά εν πολλά συγκεκριμένη τζαι μπορεί να καθαρίσει εύκολα»

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τα όσα σοκαριστικά βίωσε στο ξεκίνημα της πορείας του στον χώρο του θεάτρου, αλλά και να τα καταγγείλει στην Αστυνομία, παροτρύνοντας κι άλλους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο.

«Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ και τίποτε να χάσω», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως «τωρά εν η ώρα που μιλούν τα θύματα».

Αφού έκανε αναφορά στη βρωμιά που η υπάρχει, η οποία όμως όπως λέει «εν πολλά συγκεκριμένη τζαι μπορεί να καθαρίσει εύκολα», έκανε έκκληση και σε άλλους να μιλήσουν, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, αφού μόνο έτσι θα ξεβρωμίσει ο χώρος.

«Για να καθαρίσει (η βρωμιά), χρειάζεται όσοι την έχουν βιώσει, σε οποιοδήποτε βαθμό, να μιλήσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνέντευξής του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα», ο Ανδρέας Φυλακτού ανέφερε ότι αφορμή για να καταθέσει στην Αστυνομία αποτέλεσε η δημόσια εξομολόγηση της Ελληνίδας ηθοποιού Ζέτας Δούκα.

Έκανε αναφορά σε περιστατικό που συνέβη στην Ελλάδα, όπου ο Κύπριος ηθοποιός κλήθηκε για ακρόαση στον προσωπικό χώρο Ελλαδίτη σκηνοθέτη ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματική συνεργασία.

«Ξέρεις, θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό θα σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους, υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Φυλακτού αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο προσώπου που λειτουργούσε ως «διαμεσολαβητής», ενώ την ίδια στιγμή κατονόμασε τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ως το πρόσωπο με το οποίο θα βρισκόταν στο δωμάτιο του.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε προσπάθεια συγκάλυψης του «διαμεσολαβητή».

«Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθείq; Ήθελα (να μιλήσω) αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πώς απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, πού να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι; Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν, ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ