Στον Κύπριο Καθηγητή Τόνη Κουζαρίδη το «Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας 2020»

Από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, στη 16η Τακτική Συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 14 Οκτωβρίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα, με εισήγηση της Τάξης των Θετικών Επιστημών, να απονείμει το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας 2020 στον Καθηγητή Τόνη Κουζαρίδη, διακεκριμένο Κύπριο επιστήμονα.

Ο Τόνη Κουζαρίδης είναι Καθηγητής Βιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, διευθυντής και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Milner Therapeutics και Επικεφαλής Ομάδας στο Ινστιτούτο Gurdon. Είναι ένας από τους διεθνώς κορυφαίους επιστήμονες στην επιστήμη του.


Ο Καθηγητής Κουζαρίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1958. Εξαιτίας του πολέμου του 1974 μετανάστευσε, από τότε, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πήρε το πρώτο του πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Leeds και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εκπόνησε μεταδιδακτορική εργασία στο εργαστήριο MRC Μοριακής Βιολογίας στο Cambridge και στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η προγραμματισμένη συνεδρία της Ακαδημίας για την απονομή του Αριστείου, στις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναβλήθηκε εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την απονομή του Αριστείου, που θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ