Αλλάζει και ξαναλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σκωτσέζικο ντους με κρύο, ζέστη και κρύο.

Σχετικά υψηλές πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τις γενικά καλές καιρικές συνθήκες ενώ εξαιρετικά θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα αρχίσουν να ανηφορίζουν προς την περιοχή μας, με κορύφωση τη Δευτέρα, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, αραιή σκόνη θα παρατηρείται από σήμερα Σάββατο, ενώ πιο έντονη μεταφορά σκόνης αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη Δευτέρα και Τρίτη. Σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη πιο χαμηλές πιέσεις θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας, με τη πιθανότητα βροχών να επιστρέφει ενώ από την Τετάρτη, επιστρέφουν και τα χιόνια στο Τρόοδος, με τη θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

kitasweather-2021-03-20_07-15-21_919295.png


Η πρόγνωση από το kitasweather.com

Σήμερα Σάββατο, μετά τις αυξημένες νεφώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες αλλά και τις τοπικές σταγόνες λάσπης, ο καιρός θα βελτιωθεί για να καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές υψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας που επεκτείνεται από την βορειοανατολική Ευρώπη μέχρι την βορειοδυτική Αφρική θα κινηθεί λίγο ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα ενώ η περιοχή μας θα παραμείνει κάτω από την επήρεια υψηλών πιέσεων.


kitasweather-2021-03-20_07-21-57_600767.png


Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον ηλιόλουστο καιρό ενώ πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα επηρεάσουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί γύρω στους 4-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Αραιή σκόνη θα συνεχίσει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, από το βράδυ της Κυριακής, η σκόνη αναμένεται προοδευτικά να πυκνώσει καθώς χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Λιβυής θα ανασηκώσουν περαιτέρω σκόνη, η οποία θα μεταφερθεί προς την περιοχή μας.

Την Δευτέρα, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα συνεχίσει την ανατολική της πορεία καθώς ο Αζορικός αντικυκλώνας θα αρχίσει να ανυψώνεται σε τμήματα της δυτικής Ευρώπης. Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Λιβυή – Αίγυπτο θα κινείται σταδιακά ανατολικότερα.

kitasweather-2021-03-20_07-26-58_575417.png

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στην περιοχή μας να αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ αυξημένα επίπεδα σκόνης θα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, όπου και θα επικρατεί αρκετή θολούρα. Παράλληλα, αναμένεται η κορύφωση των θερμών αερίων μαζών, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26-29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-27 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη, πιο χαμηλές πιέσεις θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας καθώς η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας πλησιάζει περαιτέρω την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της σκόνης και των νεφώσεων και την εκδήλωση λασποβροχών. Παράλληλα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας λόγω της προοδευτικής υποχώρησης των εξαιρετικά θερμών για την εποχή αερίων μαζών, αλλά και λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης που φαίνεται την Τρίτη, η οποία ωστόσο φαίνεται να παραμένει γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kitasweather-2021-03-20_08-18-20_455067.png

Να σημειώσουμε ότι η σκόνη που θα επηρεάσει την περιοχή μας κυρίως κατά τη Δευτέρα και Τρίτη φαίνεται να είναι το εντονότερο επεισόδιο σκόνης μέχρι στιγμής για φέτος.

Περαιτέρω ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από την Τετάρτη με βροχές και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους (με τη πιθανότητα τα χιόνια να επεκταθούν και στα υψηλότερα ορεινά) καθώς σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας. Παράλληλα αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων με στροφή τους από δυτικές κατευθύνσεις, αλλά και περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία φαίνεται να κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η σκόνη αναμένεται να εκτοπιστεί ανατολικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ