Ελλάδα: Έξι νοσηλεύτριες σε ογκολογικό τμήμα αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον Covid-19

Λίγο αργότερα κόλλησαν τον ιό και μόλυναν καρκινοπαθείς.

Article featured image
Article featured image

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα που αναφέρει ότι νοσηλεύτριες σε ογκολογικό τμήμα κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τον ιό τόσο οι ίδιες όσο και τέσσερις καρκινοπαθείς ασθενείς.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», οι έξι νοσηλεύτριες που απασχολούνται στο συγκεκριμένο τμήμα αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο όταν ήρθε η σειρά τους, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Λίγο καιρό αργότερα, μια από τις νοσηλεύτριες μολύνθηκε και μετέδωσε τον κορωνοϊό και στις υπόλοιπες πέντε συναδέλφους της.

Ως αποτέλεσμα, το ογκολογικό τμήμα έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ όπως αποδείχτηκε είχαν επιμολυνθεί και τέσσερις καρκινοπαθείς ασθενείς. Την ίδια στιγμή, το ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό που διαγνώστηκε θετικό στον ιό έχει διασωληνωθεί και παλεύει για τη ζωή του.

Οι γιατροί εμβολιάστηκαν οι νοσηλεύτριες αρνήθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο συγκεκριμένο τμήμα του κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας όλοι οι γιατροί που το στελεχώνουν εμβολιάστηκαν. Αντίθετα όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις προτροπές των ιατρών αρνήθηκε τον Ιανουάριο να κάνει κατά προτεραιότητα το εμβόλιο της Pfizer.

Από τους γιατρούς που εμβολιάστηκαν στη συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει κολλήσει κανένας κορωνοϊό ενώ δεν έχει καταγραφεί και καμία παρενέργεια, ενώ αντίθετα το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο μολύνθηκε από τον ιό και κόλλησε και ασθενείς του τμήματος, που πλέον δίνουν δύο μάχες, μια με τον καρκίνο και μια με το COVID - 19.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ