Η αποκάλυψη της Sharon Stone που καταρρίπτει το μύθο της θρυλικής σκηνής στο «Βασικό Ένστικτο»

Πώς προέκυψε το σταυροπόδι, χωρίς εσώρουχο.

Article featured image
Article featured image

Η Σάρον Στόουν μίλησε στο νέο της βιβλίο «The Beauty of Living Twice» για τις άσχημες εμπειρίες στην καριέρα της, μεταξύ άλλων τα γυρίσματα στο «Βασικό Ένστικτο».

Όπως αποκαλύπτεται σε απόσπασμα που δημοσιεύει το Vanity Fair , η 63χρονη ηθοποιός ισχυρίζεται πως ένα μέλος της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας τής είπε να βγάλει το εσώρουχό της στην διάσημη σκηνή όπου σταυρώνει τα πόδια της, δίνοντάς της την εντύπωση ότι δεν θα αποκαλυφτούν τα γεννητικά της όργανα.

Η Σάρον Στόουν λέει ότι κλήθηκε να δει την τελευταία σκηνή της ταινίας «σε ένα δωμάτιο γεμάτο ατζέντηδες και δικηγόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν καμία σχέση με το πρότζεκτ».



«Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει, ‘Δεν βλέπουμε τίποτα- θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο», γράφει στο βιβλίο της. «Ναι, έχουν υπάρξει πολλές οπτικές πάνω στο ζήτημα, αλλά εφόσον είμαι η μόνη με κόλπο, σας λέω αυτό: Οι άλλες οπτικές είναι μ***κίες».

Μετά την προβολή, η Στόουν λέει πως χαστούκισε τον σκηνοθέτη «Paul [Verhoeven] στο πρόσωπο, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου».

Ο δικηγόρος φέρεται να την ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να γίνει η ταινία, σύμφωνα με το Screen Actors Guild. «Δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν πλάνο από το φόρεμά μου με τέτοιον τρόπο», πληροφορήθηκε τότε.


598c874eefe3df1f008b4a65.jfif


«Ενημέρωσα τον Paul για όσα μου είπε ο δικηγόρος. Φυσικά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα- τι επιλογές να είχα;», θυμάται. «Αλλά είχα επιλογές. Οπότε σκεφτόμουν και σκεφτόμουν και επέλεξα να επιτρέψω την σκηνή στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστό για το έργο και τον χαρακτήρα κι επειδή, στην τελική, την έκανα», προσθέτει.

Η Σάρον Στόουν λέει πως ένιωσε την ανάγκη «να γίνει αντικειμενική» σχετικά με το γεγονός πως την ξεγέλασαν να βγάλει το εσώρουχό της, δεδομένου πως δούλεψε σκληρά για να πάρει τον ρόλο και «μόνο αυτός ο σκηνοθέτης με υπερασπίστηκε».

«Μπορώ να πω ότι ο ρόλος ήταν μακράν ό,τι πιο παρατραβηγμένο είχα κάνει με την έννοια του να σκεφτώ την σκοτεινή πλευρά για τον εαυτό μου», παραδέχθηκε. «Ήταν τρομακτικό. Υπνοβάτησα τρεις φορές στη διάρκεια της παραγωγής, δυο φορές φορώντας κανονικά τα ρούχα μου μέσα στο αυτοκίνητό μου στο γκαράζ. Είχα φριχτούς εφιάλτες».

«Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το Βασικό Ένστικτο τα τελευταία 20 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ