Διαγωνισμός έργων για τον κορωνοϊό, με χρηματικό έπαθλο 100.000 δολάρια

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός έχει ως θεματική τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, ενώ οι 100 καλλιτέχνες με τα πιο επιδραστικά έργα θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από 1000 δολάρια.

Article featured image
Article featured image

Έργα κεντρικής φωτογραφίας: Thomas Wimberly / Randy Stolinas


Το Amplifier Art Lab, ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο -με έδρα το Seattle των ΗΠΑ- που δημιουργεί τέχνη και πολυμέσα για να ενισχύσει τα πιο σημαντικά κινήματα της εποχής, διοργανώνει αυτό το διάστημα έναν διαγωνισμό design με θέμα τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19.

Μέσα από τα έργα που θα δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες για τον διαγωνισμό θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.


Οι διοργανωτές της εκστρατείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν δημιουργικές προτάσεις, έως τις 20 Απριλίου, με βάση τα ακόλουθα θέματα: «V» για Vaccinated (Εμβολιασμένος), Trust vaccines (Εμπιστεύσου τα εμβόλια), Vaccines are safe (Τα εμβόλια είναι ασφαλή), Vaccines for all (Εμβόλια για Όλους), Vaccines for victory (Εμβόλια για νίκη) και No one is safe until we are all safe (Κανένας δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς).

Μάλιστα, ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και άρα όλοι μπορούν να ψηφίσουν για να αναδείξουν τους νικητές.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ



Η εκστρατεία με τίτλο #Vaccinated είναι μία συνεργασία με την Team Halo, ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας που εργάζεται για τον τερματισμό της πανδημίας.

Οι δημιουργοί των 100 βραβευμένων έργων, εκτός από το χρηματικό ποσό των 1000 δολαρίων που θα λάβουν, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα τέχνης τους να διανέμονται από νοσοκομεία και ιδρύματα δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο για την προώθηση των εμβολιασμών.

Άλλωστε, όπως αναφέρει το Amplifier Art Lab, «αυτά τα σύμβολα θα παραμείνουν πολύ καιρό μετά την εξαφάνιση του ιού, ως απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας».

amp4.png
Έργο: Brenda Barrios




Πληροφορίες: amplifier/ hypebeast / enallaktikos

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ