Έρχεται νέα έκδοση του Instagram;

Στόχος, η ασφαλής χρήση σε άτομα ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Lalo Hernandez / Unsplash


Μια νέα έκδοση του Instagram σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τα στελέχη της εταιρείας, η οποία θα επιτρέπει σε άτομα κάτω των 13 ετών να κάνουν ασφαλή χρήση της πλατφόρμας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Vishal Shah, αντιπροέδρου του Instagram, οι νέοι έχουν προσδιοριστεί ως η νούμερο ένα προτεραιότητα της εταιρείας. Για αυτό τον λόγο, μέσω ενός νέου πυλώνα, θα επικεντρωθούν τόσο στη προστασία της ιδιωτικής ζωής των εφήβων για ασφαλέστερη εμπειρία όσο και στη δημιουργία νέας έκδοσης για άτομα κάτω των 13 ετών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη η εταιρεία δεν επιτρέπει σε άτομα που είναι κάτω από αυτή τη ηλικία να δημιουργήσουν λογαριασμό. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει κάποιον να βάλει ψευδή ηλικία κατά την εγγραφή του.


Στόχος της εταιρείας είναι μια έκδοση του Instagram η οποία θα ελέγχεται από τους γονείς, παρόμοια με την εφαρμογή «Messenger Kids», που είναι για παιδιά μεταξύ έξι και δώδεκα ετών. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας νέας εφαρμογής, που θα ελέγχεται εξίσου από γονείς, για να βοηθήσουν τα παιδιά να συμβαδίζουν με τους φίλους τους αλλά και να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα, με ένα πιο ασφαλές τρόπο.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα σχέδια για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών ασφαλείας:

- αποτροπή αποστολής μηνυμάτων από ενήλικες σε άτομα κάτω των 18 ετών, που δεν τους ακολουθούν.

- ειδοποιήσεις ασφαλείας για έφηβους, όταν αποστέλλονται μηνύματα από έναν ενήλικα, ο οποίος στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλίας ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών.

- λειτουργία που θα δυσκολεύει έναν ενήλικα χρήστη να βρίσκει και να ακολουθεί έφηβους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης στο Instagram.

- παρότρυνση προς του εφήβους να έχουν τα προφίλ τους ιδιωτικά ήδη από την εγγραφή.


Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ