Πότε αναμένεται να φτιάξει ο καιρός

Μετά τις λασποβροχές των δύο τελευταίων ημερών, πότε να αναμένουμε να δούμε και πάλι ήλιο;

Article featured image
Article featured image

Λασποβροχές, πυκνή σκόνη να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά και ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι. Αυτό είναι το σκηνικό του καιρού για τη βδομάδα που διανύουμε, ή τουλάχιστον για μερικές από τις μέρες της τρέχουσας βδομάδας.

Πότε αλλάζει όμως αυτό;

Όπως διαβάζουμε στο KitasWeather, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή βελτίωση του καιρού, ωστόσο κάποιες πιθανότητες τοπικών βροχών και χιονιών συνεχίζουν, ενώ οι ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι θα επιμείνουν στην περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με τις καλές καιρικές συνθήκες να διατηρούνται μέχρι περίπου το τέλος του μήνα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.


Αναλυτικά ο καιρός για όλη τη βδομάδα:

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν λασποβροχές οι οποίες θα συνοδεύονται από βροντές το πρωί. Σταδιακά από το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις, ωστόσο λόγο της πυκνής σκόνης θα επικρατεί αρκετή θολούρα. Από το βράδυ, η πιθανότητα βροχών και τοπικών καταιγίδων επιστρέφει κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, με τα φαινόμενα να είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού. Η πιθανότητα βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου κυμαίνεται από 80-100% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, με τη πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 70-100% (αναλόγως περιοχής). Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση, με τη πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Παράλληλα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 40% σε όλες τις περιοχές με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα παρατηρηθεί χιονόπτωση, με τη πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης. Παράλληλα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής συνεχίζουν κατά τις πρωινές ώρες με τα μέχρι τώρα στοιχεία, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 30%. Προοδευτικά όμως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να συνεχίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 15-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το σαββατοκύριακο, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τη πιθανότητα βροχής να πέφτει περαιτέρω και να μην ξεπερνά το 10% ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το διήμερο, παραμένοντας το Σάββατο λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Κυριακή θα πλησιάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το πρώτο 2ήμερο της ερχόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν αρχικά με μηδενικές πιθανότητες βροχής με τα μέχρι τώρα στοιχεία ενώ μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής παρατηρείται το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, με τη πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής και ημέρας). Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες όπου και φαίνεται πως θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, σήμερα (Τρίτη) αναμένεται αρχικά ενισχυμένο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ στα δυτικά ενώ από το απόγευμα αναμένεται στροφή των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις, της ίδιας έντασης. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας ενώ σημαντική εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από το Σάββατο. Οι άνεμοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν εξασθενημένοι μέχρι και περίπου το τέλος του μήνα.


Δείτε εδώ τον καιρό στην επαρχία που σας ενδιαφέρει.



Φωτογραφία: alevision.co / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ