Σπάσε τα Στερεότυπα

Η Φήμη Χατζηγιάννη, μέσω ενός made in Cyprus φωτογραφικού πρότζεκτ με τίτλο #breakstereotypes, έρχεται να μας πει ότι τα στερεότυπα της κοινωνίας είναι η ομίχλη μπροστά από μια απέραντη πανέμορφη θέα.

Article featured image
Article featured image

«Το #breakstereotypes project είναι ένα γεμάτο υπέροχους ανθρώπους φωτογραφικό υλικό που με δική μου πρωτοβουλία ένωσαν τα χέρια για να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Εκεί χρειάζεται να εστιάσουμε και αυτός ήταν ο σκοπός του πρότζεκτ. Στον μαγικό κόσμο που κρύβει ο καθένας μέσα του και όχι σε εκείνα που ουσιαστικά δεν επηρεάζουν κανένα».


9812στερεο.jpg


Στην ουσία, η ίδια στήνει μπροστά από τον φωτογραφικό φακό ανθρώπους, εστιάζοντας στη μοναδικότητα του καθενός, στην ποιότητά τους, αλλά και στην ωραία χημεία που δημιουργείται όταν ο ένας συναντά και επικοινωνεί με τον άλλο.

«Αυτοί, εμείς, οι λίγοι που εστιάζουμε στην ποιότητα του ανθρώπου είναι σαν να παίρνουμε ένα πινέλο και πάνω από την κάθε ρατσιστική άποψη, ζωγραφίζουμε ένα ουράνιο τόξο.


9872στερεο.jpg


Αυτό κάνουμε μέχρι η φωνή μας να ακούγεται πιο δυνατά από οποιαδήποτε άλλη και αυτό θα κάνουμε μέχρι να γεμίσει ο κόσμος με πολύχρωμες ψυχές και γεμάτες καλοσύνη καρδιές. Αυτό, τίποτα άλλο».


0042στερεο.jpg


Μέσω του υπέροχου αυτού πρότζεκτ δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει μερικά θεωρητικά ασήμαντα αλλά ουσιαστικά πράγματα.

«Να είστε ο εαυτός σας και να κλείνετε τα αυτιά σας σε όσους προσπαθούν να σας μειώσουν. Απλά το κάνουν γιατί δεν χωράτε στον μικρόκοσμό τους. Αλήθεια.. δεν χωράμε. Μα ούτε και επιδιώκουμε να στριμωχτούμε εκεί μέσα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους όσοι αγκάλιασαν αυτό το προτζεκτ».


9989στερεο.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ