Η επανάσταση του plus size

Η Yumi Nu -Ασιάτισσα, plus size μοντέλο- ποζάρει για το εξώφυλλο του «Sports Illustrated» και κλείνει (κάπως επιδεικτικά) το μάτι στα στερεότυπα.

H Yumi Nu φωτογραφίζεται για το περιοδικό «Sports Illustrated Swimsuit» και γράφει ιστορία, καθώς είναι το πρώτο ασιατικής καταγωγής μοντέλο με καμπύλες, που απεικονίζεται στο εξώφυλλό του. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο plus size μοντέλο που φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά για το εξώφυλλο του «Sports Illustrated Swimsuit» είναι η Άσλεϊ Γκράχαμ τον Φεβρουάριο του 2016.

Το τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου 2021 και όπως η Yumi Nu αναφέρει σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό «US Weekly»: «Η νεότερη έκδοση του εαυτού μου δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα αποτελούσα μοντέλο του "Sports Illustrated" κάποια μέρα. Αυτό μου έχει δώσει τόση αυτοπεποίθηση, για να πιστέψω ότι όλα είναι δυνατά για τον καθένα μας. Η κοινωνία μάς βάζει σε τόσα κουτιά σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε ή το ποιοι πρέπει να είμαστε, προκειμένου να αξίζουμε».H Yumi Nu, η οποία έχει καταγωγή από την Ιαπωνία και την Ολλανδία, εκτός από το modeling, ασχολείται και με τη μουσική. Γράφει τραγούδια και τραγουδάει από την ηλικία των 12. Τώρα, έρχεται να δοκιμάσει τις ικανότητές της και σε ένα διαφορετικό για εκείνη project, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά ρούχων για plus size γυναίκες που θα ονομάζεται «Blueki».

«Εύχομαι να μπορούσα να θεωρηθώ απλώς ένα κανονικό μοντέλο. Ξέρω ότι η βιομηχανία του modeling θα πρέπει να διανύσει ακόμα αρκετό δρόμο, προκειμένου να μην υπάρχουν διαχωρισμοί στα μεγέθη. Ξεκίνησα το modeling το 2009, όταν η βιομηχανία του plus size σχεδόν δεν υπήρχε. Τώρα τα plus size μοντέλα επιτέλους συμπεριλαμβάνονται σε πράγματα, που ζητούσαμε για χρόνια!», αναφέρει η ίδια.Τονίζει δε τη σημασία της φωτογράφισής της και τον αντίκτυπο, που θα έχει στους Ασιάτες/Αμερικάνους: «Το πρόσφατο κύμα της διαφορετικότητας στα media είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, ακόμα υπάρχει πρόβλημα στην παρουσίαση Ασιατών και στην εκπροσώπηση από αυτούς. Το να αλλάξει αυτό και το "Sports Illustrated" να ενδυναμώσει φωνές σαν τη δική μου ή άλλων Ασιατών, σημαίνει πάρα πολλά για μένα».

Η φωτογράφιση έγινε τον Δεκέμβριο σε παραλία της Φλόριντα και στην αρχή, η Yumi Nu ένιωθε άγχος. Όταν, όμως, ξεκίνησε το photo shooting, το μοντέλο ένιωθε πολύ άνετα με την υπόλοιπη ομάδα του περιοδικού.Όπως αναφέρει, μάλιστα, η εκδότρια του περιοδικού, η M.J. Day, κάτω από μία φωτογραφία της Yumi Nu, την οποία έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με την εμφάνιση του μοντέλου στο εξώφυλλο του τεύχους: «Δουλεύουμε με πολλές καταπληκτικές γυναίκες. Η Γιούμι, πάντως, κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, που έχουμε δει. Δεν εγκλωβίζει τον εαυτό της στα στάνταρς της παραδοσιακής ομορφιάς και δεν νιώθει ότι πρέπει να απολογηθεί για το ότι βλέπει τον εαυτό της ως μία δυναμική, όμορφη και αισθησιακή γυναίκα».

«Εκπροσωπεί τις γυναίκες με έναν πολύ δυναμικό τρόπο και η αποστολή της είναι να παύσει τις συζητήσεις σχετικά με τον περιορισμό των γυναικών στη βιομηχανία του modeling. Δεν είναι μόνο εκθαμβωτική ή ένα ασυνήθιστο μοντέλο, αλλά εκπέμπει ζεστασιά και αυτό το είδος της ενέργειας, που θέλουμε πάντα γύρω μας. Οι φωτογραφίες της Γιούμι είναι μερικές από τις αγαπημένες μου και το ίδιο είναι και αυτή!», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ