«Βρείτε καταφύγιο αμέσως» - Η δραματική έκκληση προς τους κατοίκους της κομητείας Καλχούν

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αρκετές περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανεμοστρόβιλων που σαρώνουν την πολιτεία της Αλαμπάμα.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Butch Dill/AP


Ακραία καιρικά φαινόμενα, έπληξαν χθες Πέμπτη (25.03.2021) την Αλαμπάμα, καθώς ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την αμερικάνικη πολιτεία. Πέντε νεκροί, ανάμεσα τους τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της καταστροφής. Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, με αρκετές περιοχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Καλώ όλους όσοι βρίσκονται στην πορεία αυτών των ανεμοστρόβιλων να παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης», ανέφερε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνονται οι εικόνες της καταστροφής, παρουσιάζοντας τις μεγάλες ζημιές που προήλθαν από τους ανεμοστρόβιλους. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ιατροδικαστής της κομητεία Καλχούν, Πατ Μπράουν, στην κοινότητα Οχάτσι, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας που βρίσκονταν σε «ξύλινη κατασκευή» και ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε τροχόσπιτο βρήκαν τον θάνατο. Επιπλέον, στην Ουέλινγκτον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.


Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Καλχούν κάλεσαν όλους τους κατοίκους της να «βρουν καταφύγιο αμέσως». Το γραφείο του σερίφη της Καλχούν από την πλευρά του έκανε λόγο για εκτεταμένες «ζημιές» στο Οχάτσι και κοντά στο Ουέλινγκτον. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα ακραία φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ