Η πρόβλεψη Bill Gates για το πότε θα επανέλθει ο κόσμος στη φυσιολογική του ζωή

«Ο πλανήτης θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς χάρη στα εμβόλια το 2022», υποστηρίζει ο συνιδρυτής της Microsoft.

Article featured image
Article featured image

Ο κόσμος θα έχει επανέλθει στην φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022 χάρη στα εμβόλια κατά της COVID-19, δήλωσε ο Bill Gates, μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza και το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

«Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία», σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι η μόνη καλή είδηση είναι η πρόσβαση στα εμβόλια. «Ως το τέλος του 2022 θα πρέπει ουσιαστικά να έχουμε επιστρέψει πλήρως στη φυσιολογική ζωή».

Ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από πρόεδρος της Microsoft Corp το 2014 έχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισ. δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία της COVID-19.

Ο μηχανισμός COVAX, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) αποσκοπεί στην εξασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα ως τα τέλη του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ