Έγινε μητέρα στα 57 της, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά

Πήρε την απόφαση να γίνει ξανά μητέρα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 13χρονης κόρης της, το 2016, από μη διαγνωσμένο όγκο στον εγκέφαλο.

Article featured image
Article featured image


Η 57χρονη δασκάλα από το New Hampshire έφερε πρόσφατα στον κόσμο ένα αγοράκι, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και αποδεικνύοντας πως στην περίπτωσή της η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Η 57 ετών Barbara Higgins γέννησε ένα υγιέστατο αγόρι, τον Jack, στις 20 Μαρτίου, μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση με τον σύζυγό της Kenny Banzhoff, σύμφωνα με την NBC Boston. «Πήγαμε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά», είπε ο 65χρονος πατέρας. «Είμαι τόσο περήφανος για εκείνη, υπήρξε μαχήτρια σε όλη τη διαδικασία».

Barbara2.jpgΗ χαρούμενη εξέλιξη στη ζωή τους έρχεται πέντε χρόνια μετά την απώλεια της 13χρονης κόρης τους, Molly, από μη διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο. Μετά το συμβάν του θανάτου, η Higgins είπε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται την απόκτηση ενός παιδιού, παρότι έχουν άλλη μια κόρη, την Gracie.

«Άρχισα να βλέπω αυτά τα όνειρα ότι ήθελα να κάνω παιδί, και σκέφτηκα, "Εντάξει Μπαρμπ, είναι λίγο τρελό"», είπε στην NBC Boston. Ωστόσο, δεν μπορούσε να ξεχάσει την ιδέα ενός νέου μωρού στην οικογένεια. «Συνέδεσα τα όνειρά μου σε μεγάλο βαθμό με τη διαδικασία του πένθους και πέρασαν μερικά χρόνια που είχα αυτήν την έντονη σκέψη στο κεφάλι μου να κάνω παιδί. Το όνειρο, όμως, επέμενε», λέει.

Barbara.jpgΑφού βρήκαν, λοιπόν, μια κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Βοστώνη που θα μπορούσε να διαχειριστεί περιστατικό στην ηλικία της, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη.

Η Higgins αποδίδει πάντως την επιτυχία της κύησης στον αθλητικό τρόπο ζωής της στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λέγοντας πως σήκωνε βάρη μέχρι την ημέρα που γέννησε. «Γενικά προπονούμαι πολύ με άρση βαρών και Crossfit», εξήγησε στην NBC Boston.

BARb.jpgΌσο για το παιδί στα 57 της, που την κάνει τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στο New Hampshire που γεννά, σύμφωνα με το Concord Monitor, η ίδια λέει πως δεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να κάνει κι άλλο παιδί.

«Κανείς δεν μπορεί να γεννήσει ένα μωρό και να γνωρίζει με βεβαιότητα πως θα το δει να μεγαλώνει», είπε, προσθέτοντας πως δεν την ενδιαφέρουν εξωτερικοί παράγοντες ή ποιος θα την κρίνει.

«Είμαστε απλώς εμείς, ο Τζακ και η καθημερινότητά μας. Μέχρι στιγμής όλα καλά», είπε στο Today. «Ποιος ξέρει πώς θα είμαι σε 10 χρόνια, αλλά ποιος ξέρει πώς θα είσαι κι εσύ σε μια δεκαετία; Είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και γιατί να μην έχει ο Τζακ ευκαιρία να ζήσει απλώς επειδή εγώ είμαι μεγάλη;», καταλήγει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ