Τι θα φέρουν οι επόμενες «χαλαρώσεις»

Τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται –Τι θα γίνει με τα sms μετακίνησης.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Nathan Dumlao

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί την Τετάρτη, 31 Μαρτίου, ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο οποίος καταρτίστηκε από την επιδημιολογική ομάδα.

Την ίδια ώρα, οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, καταθέτουν εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων στις 2 Απριλίου ενώ καλούν τους μαθητές να υποβληθούν στο απαραίτητο test αντιγόνου.

Τα σενάρια που αναμένεται ότι θα εξεταστούν περιλαμβάνουν αύξηση των μηνυμάτων μετακίνησης σε τρία από δύο, με το ενδεχόμενο το μέτρο ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα να παραμένει ακόμη ανοιχτό. Να σημειωθεί πως η επιδημιολογική ομάδα θεωρεί πως και η πλήρης κατάργηση των μηνυμάτων είναι εφικτή, ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η αύξηση του μέγιστο αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια.

Όσο αφορά στους χώρους εστίασης και στις συναθροίσεις οι ειδικοί φαίνεται να άναψαν «κόκκινο».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, η Επιδημιολογική Ομάδα έδωσε στην Κυβέρνηση κατάλογο που περιλαμβάνει χαλαρώσεις ήπιας μορφής, οι οποίες αφορούν κυρίως ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε ο Δρ Καραγιάννης, η σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως οι μαθητές των Γυμνασίων επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στα σχολεία τους.

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις δεδομένου ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού βρίσκεται στην Κύπρο. «Αν ξανοιχτούμε απότομα και ευρέως ίσως τα τουμπάρουμε και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ