Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στο έργο «Ενδυναμώνοντας τις Αθλήτριες»

Σε έργο για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και των διακρίσεων κατά των γυναικών στον αθλητισμό συμμετέχει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Το έργο EWA (Empowering Women Athletes - Ενδυναμώνοντας τις Αθλήτριες) στοχεύει στην αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων εναντίον των γυναικών στους χώρους αθλητισμού στην Ευρώπη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου έγινε στις 23-24/02 και αναμένεται να διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2023.

Το έργο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της παρενόχλησης και των διακρίσεων κατά των γυναικών στον αθλητισμό μέσα από τη διαμόρφωση μιας κοινότητας αθλητριών, επαγγελματιών και υπευθύνων χάραξης αθλητικής πολιτικής στην Ευρώπη ώστε να προλαμβάνουν και να καταπολεμούν τη βία, την κακοποίηση, την παρενόχληση και τις διακρίσεις εναντίον των αθλητριών παρέχοντάς τους σχετική εκπαίδευση και πρακτικά εργαλεία.

Δράσεις

Θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων οι ακόλουθες κοινές δράσεις από τους εταίρους των 8 χωρών που συμμετέχουν στο EWA (Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ελλάδα, Βέλγιο, Λιθουανία, Λετονία και Κύπρος):

  • Δημιουργία δικτύου Πρεσβευτριών Ίσων Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό: μια ομάδα αθλητριών θα επιλεγούν και θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια του έργου με σκοπό να ενδυναμώσουν άλλες αθλήτριες (είτε του ερασιτεχνικού είτε του επαγγελματικού αθλητισμού) καθώς και επαγγελματίες από το χώρο του αθλητισμό (στελέχη, προπονητές, επαγγελματίες υγείας κ.α.) για την καταπολέμηση της σοβινιστικής κουλτούρας σε όλα τα αθλητικά περιβάλλοντα.
  • Υλοποίηση μιας Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης μέσω κοινωνικών δικτύων με στόχο την αναγνώριση και την αξιοποίηση του ρόλου των γυναικών στον αθλητισμό.

Πώς μπορείτε στηρίξετε την προσπάθεια;

Ελάτε μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας like στη σελίδα στο Facebook- και σύντομα στην ιστοσελίδα του έργου - ακολουθήστε τις δραστηριότητές μας και πάρτε μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Facebook: https://www.facebook.com/cutherac

E-mail: petros.giannoulis@cut.ac.cy, antonis.theocharous@cut.ac.cy

Tηλέφωνο επικοινωνίας: +35725002092

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ