Μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση στη Riverland, στις 9 Απριλίου

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πρόβειου Μαλλιού.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μαλλιού το ίδρυμα EWE (European Wool Exchange) διοργανώνει την Παρασκευή 9 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. μέχρι αργά το απόγευμα μια αλλιώτική εκδήλωση στη βιολογική φάρμα Riverland. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν περισσότερες από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.


Cres Sheep in their typical landscape- 1.JPG

Istrian Sheep in their typical landcape.JPG

photo_2021-02-07_11-57-04.jpgΣκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την κυκλική οικονομία του πρόβειου μαλλιού καιτην επιστροφή του στην κοινωνία μας ως πολύτιμος πόρος για πολλές χρήσεις παρά ως ένα οργανικό απόβλητο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση του πρόβειου μαλλιού στην υγεία και την ευημερία των ατόμων και της κοινωνίας.


EWD_CityBanner.pngΈχουμε μάθει να ανακυκλώνουμε το πλαστικό, το χαρτί και το γυαλί, τώρα έφτασε η στιγμή να ανακυκλώσουμε και την υπέροχη φυσική πηγή του πρόβειου μαλλιού.


Η 9 η Απριλίου λοιπόν, θα είναι μια πολυθεματική εκδήλωση, με εκπροσώπους από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η κάθε ομάδα με την δική της εμπειρία και εξειδίκευση θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της σε σχέση με την χρήση του μαλλιού. Η θεματολογία περιλαμβάνει την ιστορία, προέλευση, διαχείριση του μαλλιού, εκτροφή προβάτων και μαλλί καλλιέργειας, την ποικιλομορφία των φυλών προβάτων και των μαλλιών τους, την αναγκαιότητα του κουρέματος του ζώου, την ταξινόμηση και καθαρισμό του μαλλιού, τα μουσεία μαλλιού, το θεραπευτικό πλέξιμο, την κλωστοϋφαντουργία, το μαλλί ως μονωτικό εργαλείο, το μαλλί ως λίπασμα, το ζήτημα του μαλλιού και οι βιώσιμοι στόχοι του και οι περιβαλλοντικές βιβλιοθήκες του.


carded fleeces for dyeing, spinning or felting_otok Cres-10.jpg

photo_2021-02-27_13-08-38.jpgΤο πρόβειο μαλλί αφού επεξεργαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλέξιμο. Το EWE υποστηρίζει το «θεραπευτικό πλέξιμο» και την ικανότητα του πλεξίματος να ηρεμεί το μυαλό, να μειώνει το άγχος και τον πόνο και να διευκολύνει την κοινωνική ένταξη των ατόμων. Οι χειροτεχνίες των εθελοντών που πλέκουν ζεσταίνουν τη ζωή εκείνων που έχουν ανάγκη.


Πρόβειο μαλλί, Κυκλική οικονομία & Θεραπευτικό πλέξιμοΧορηγός επικοινωνίας: CITY.com.cy


Χορηγοί: Herb Bar / Riverland Bio Farm

drying the dyed carded fleeces in the sun_otok Cres.JPG

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ