Περίεργο tweet στον επίσημο λογαριασμό της Stratcom προκάλεσε αναστάτωση

Η Stratcom είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Αναστάτωση προκάλεσε ένα tweet που αναρτήθηκε την Κυριακή (28 Μαρτίου), στον επίσημο λογαριασμό της αμερικάνικης Στρατηγικής Διοίκησης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του Πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας (Stratcom). Αποτελούμενο από σημεία στίξης και ακατανόητη διαδοχή γραμμάτων (; l ;; gmlxzssaw,), το συγκεκριμένο tweet κατάφερε να δημιουργήσει σύγχυση στους χρήστες του διαδικτύου.

US-strategic-command-01.jpg


Η μυστηριώδης ανάρτηση, που σαφώς κέντρισε το ενδιαφέρον των οπαδών της κρυπτογραφίας, τελικά δεν έκρυβε κάποιο μήνυμα αλλά ούτε αφορούσε σε κάποια παραβίαση του λογαριασμού. Το tweet δημοσιεύτηκε από το παιδί του ατόμου που διαχειρίζεται το twitter της Στρατηγικής Διοίκησης.


«Ο υπεύθυνος για το Twitter της Στρατηγικής Διοίκησης, κατά τη διάρκεια τηλεργασίας, άφησε τον λογαριασμό ανοικτό και χωρίς επίβλεψη για λίγα λεπτά. Το μικρό παιδί του εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άρχισε να παίζει με το πληκτρολόγιο και, δυστυχώς, και χωρίς να το συνειδητοποιήσει, δημοσίευσε το tweet», ανέφερε εκπρόσωπος της Stratcom σε ανακοίνωση.

Ο υπεύθυνος του λογαριασμού, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκλήθηκε, ζητώντας από τους χρήστες του διαδικτύου να μη δώσουν σημασία στο συγκεκριμένο tweet, προχωρώντας στη διαγραφή του.

Πήγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ