To Facebook μπλόκαρε την Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες

Ποιος ο λόγος απενεργοποίησης του λογαριασμού της δημοσιογράφου και ποια τα hashtags που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των αντιδράσεων.

Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Facebook μπορεί ξαφνικά να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σου. Στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα, η οποία δεν μπορεί να σχολιάσει ή να δημοσιεύσει οτιδήποτε για 30 ημέρες, ο λόγος απενεργοποίησης είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο. Το Facebook για να αιτιολογήσει την κίνηση αποκλεισμού της δημοσιογράφου αναφέρει μεταξύ άλλων «Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό».

elena-akrita.jpg


Την είδηση γνωστοποίησε και σχολίασε ο γνωστός μουσικός και φίλος της δημοσιογράφου, Σταμάτης Κραουνάκης. «Ωραία λοιπόν, 30 μέρες το Facebook αφαιρεί τον λόγο από την Έλενα Ακρίτα κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοί 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατί Έτσι», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Elena Akrita κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Ετσι. https://youtu.be/ufIh5zr5s24

Posted by Stamatis Kraounakis on Monday, March 29, 2021


Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως προέκυψαν οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση του Facebook να στερήσει τον λόγο από την Έλενα Ακρίτα. Μάλιστα, δημιουργήθηκαν ειδικά hashtags ως ένδειξη συμπαράστασης στη δημοσιογράφο. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα εξής: #ΜετηνΈλενα, #μαζί_με_την_Έλενα, #θα_αναρτούμε_εμείς.

akrita1.png



akrita2.jpg


akrita3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ