Ο παραδεισένιος Ακάμας

Αυτήν την εποχή που το πράσινο «παλεύει» με το μπλε, ο Ακάμας είναι πιο όμορφος από ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Ο υπέροχος Ακάμας. Ένας επίγειος παράδεισος. Εκεί που το μπλε της θάλασσας βρίσκεται σε μια αέναη «μάχη» με το πράσινο του δάσους. Εκεί που η φύση εμμένει να αντιστέκεται και να αναγεννάται «ανεξέλεγκτα». Κόντρα σε όλα τα άλλα «ανεξέλεγκτα».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα Cyprus from Air, μαρτυρούν την αξεπέραστη ομορφιά της περιοχής και εντυπωσιάζουν. Ειδικά αυτήν την εποχή που, όπως εύστοχα αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες, «το πράσινο παλεύει με το μπλε».

Η -σχεδόν απόκοσμη- ομορφιά του τοπίου είναι το ένα κομμάτι του παζλ. Το ότι αυτή οφείλει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, για να την απολαμβάνουν τα μάτια και οι αισθήσεις ημών και των μεταγενεστέρων για πάντα, είναι ίσως το πιο «κομβικό» κομμάτι.

Akamas 2.jpg


Akamas 3.jpg


Akamas 4.jpg


Akamas 5.jpg


Akamas 6.jpg


Akamas 7.jpg


Akamas 8.jpg


Akamas 9.jpg


Akamas 10.jpg


Akamas 11.jpg


Akamas 12.jpg


Akamas 13.jpg


Akamas 14.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ξύλινα εργαλεία μισού εκατομμυρίου χρόνων εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Article featured image

Πρόταση διακανονισμού προς τα θύματα του Έπσταϊν από τους εκτελεστές της διαθήκης του

Article featured image

Παραλία της Σκωτίας γέμισε σκουπίδια που πετάχτηκαν το 1960 στον Καναδά