Σε μια φάρμα στον Ασκά, η κότα Αφρούλα γέννησε ένα υπερμέγεθες αυγό

Διεκδικεί (δικαίως) μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Article featured image
Article featured image

Το βίντεο που προβλήθηκε χθες στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του ΡΙΚ, έρχεται κατευθείαν από το χωριό Ασκάς στην Κύπρο, όπου μια οικογένεια διατηρεί εκεί μια μικρή φάρμα παραγωγής αυγών. Οι ιδιοκτήτες της φάρμας δοκίμασαν προ μερικών ημερών μία μεγάλη έκπληξη, όταν η κότα Αφρούλα γέννησε ένα υπερμέγεθες αυγό, το οποίο δικαίως διεκδικεί μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Το εν λόγω αυγό ζυγίζει 170 γρ. και για να εννοήσουμε το μέγεθός του, αρκεί μόνο να πούμε πως ένα κανονικό αυγό ζυγίζει συνήθως περίπου 60 γρ.

Στιγμιότυπο 2021-03-06, 11.59.14 πμ.png«Διατηρούμε μια μικρή οικογενειακή φάρμα παραγωγής αυγών στο χωριό Ασκάς. Κάθε περίπου 10 χρόνια μια νεαρή κότα μάς κάνει εκπληξη ενα τεράστιο αυγό. Φέτος η κότα, εν ονόματι Αφρούλα, μάς εξέπληξε με ένα τεράστιο αυγό για Ρεκόρ Guinness πέραν των 170g. Το προηγούμενο που βρήκαμε πριν από περίπου 10 χρόνια ήταν 150g. Τα αυγά που κυκλοφορούν στην αγορά ειναι περίπου 60g», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες της μικρής φάρμας.

«Οι κότες μας ζουν σε μεγάλα πέτρινα κοτέτσια που ειναι χτισμένα έξω από το χωριό Ασκάς, στα βουνά του Τροόδους, και κινούνται ελεύθερες σε έδαφος με πριονίδι και άχυρο», συμπληρώνουν, τονίζοντας περαιτέρω ότι οι κότες «τρέφονται με φυτικό σιτηρέσιο, κυρίως καλαμπόκι, και πίνουν καθαρό νερό από την πηγή των βουνών του Ασκά Πιτσιλιάς».

Τώρα φυσικά η Αφρούλα, λένε χαριτολογώντας οι ιδιοκτήτες της φάρμας, «περήφανη καμαρώνει και καυχιέται για το τεράστιο αυγό της, αφήνοντας τις άλλες φίλες της να περηφανεύονται για τα απλώς δίκροκα αυγά τους και ετοιμαζεται για Ρεκόρ Γκίνες. Αφρούλα, κοτούλα του Ασκα, αναμένουμε!!!».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ