Νησιά ελληνικά και covid-free

Εξαιρετικός συνδυασμός.

Article featured image
Article featured image

Δεκαοκτώ είναι πλέον τα ελληνικά νησιά που έχουν καταστεί ή οδεύουν να γίνουν covid free. Αυτό σημαίνει ότι στα εν λόγω νησιά οι κάτοικοι είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δέκα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση -όλα κάτω των 1.000 κατοίκων- είναι: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και η δεύτερη δόση, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει ο σχεδιασμός με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και έπειτα με τα νησιά άνω του ορίου αυτού.

Όσον αφορά στα νησιά, στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, αυτά είναι: Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Καστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θέλει όλους τους νησιώτες εμβολιασμένους μέσα στο επόμενο δίμηνο, ακόμα και αν μείνουν ως μεμονωμένες εκκρεμότητες τα μεγάλα νησιά, όπως προφανώς η Κρήτη ή η Ρόδος και η Κέρκυρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ