Βροχές, χαλάζι και χιόνια

Εικόνες και βίντεο από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το πρωί στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Η πρόγνωση από το kitaswether.com

Kλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια και ιδιαίτερα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1100 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 6-10 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά και βόρεια οι νεφώσεις θα είναι παροδικά πιο αυξημένες με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών και λίγων χιονιών στο Τρόοδος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός κατά τις αυγινές ώρες.

Υλικό από Καιρόφιλους Κύπρου

170983663_10159340713858011_9079152859982396854_n.jpg
Φωτογραφία: kitasweather

171501469_4025963010760367_1312481980374191583_n.jpg
Βροχή στο Γέρι/Mary Kari

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια, όπου και αναμένεται να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα κυρίως σε νότια/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους το απόγευμα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και βόρεια οι νεφώσεις θα είναι παροδικά πιο αυξημένες με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών και λίγων χιονιών στο Τρόοδος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις χωρίς να αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Σύντομα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια, όπου και αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ