Τα δύο πιθανά σενάρια για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Εικόνες και Βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής και επέβαιναν σε σκούτερ, ο κυβισμός του οποίου δεν έχει γίνει γνωστός.


gynaika-karaivaz0.jpg

karaivaz5.jpg



Οι δεκατρείς κάλυκες και η χαριστική βολή

Όλα δείχνουν ότι η άγρια δολοφονία, που εκτυλίχθηκε μέρα-μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή, ήταν καλά σχεδιασμένη. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στην συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του άτυχου δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο εκτελεστής έριξε και χαριστική βολή στον δημοσιογράφο, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε.

Σημειώνεται ότι οι κάλυκες που περισυνελέγησαν είναι 13, με την μία σφαίρα να καρφώνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.


Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star, στην Κηφισιά, μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν. Παράλληλα, σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.


dolofonia-karaivaz-500.jpg


karaivaz-dolofonia-465.jpg


Τα δύο σενάρια

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από την στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ