«Αν έβλεπα τον Erdogan, θα τον έφτυνα»

Ο Τούρκος center των Portland TrailBlazers, Enes Kanter, έδειξε για ακόμα μια φορά την απέχθειά του στον Recep Tayyip Erdoğan. [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

«Έχει ακυρώσει το διαβατήριό μου. Πλέον δεν είμαι Τούρκος πολίτης. Πολλά από αυτά που είπα, έκαναν κακό και στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου απολύθηκε, η αδερφή μου δεν έχει βρει ακόμα δουλειά μετά τις σπουδές της στην ιατρική, ο αδερφός μου έφυγε από ομάδες, επειδή έχουμε το ίδιο όνομα», είπε, για να συνεχίσει: «Υπάρχουν τόσοι αθώοι στις φυλακές. Πολλές αθώες γυναίκες, για τις οποίες η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως βιάζονται και βασανίζονται καθημερινά. Οι λόγοι του Erdogan διακατέχονται από μίσος για το Ισραήλ και την Ελλάδα. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση, για να κερδίσει ψήφους».

Ο center των Portland TrailBlazers, Enes Kanter, κλήθηκε για ακόμη μία φορά να απαντήσει για για όλα όσα έχει βιώσει επί προεδρίας Erdogan στην Τουρκία, τονίζοντας πως έχει να κάνει με έναν δικτάτορα.

Όσον αφορά την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, τόνισε ότι: «Ράγισε η καρδιά μου όταν ο Erdogan έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Γιατί να κάνει τζαμί ένα κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς;», ενώ για το αν είχε τον Erdogan μπροστά του, τι θα έκανε, απάντησε: «Απλώς θα τον έφτυνα στο πρόσωπο, γιατί δεν του αξίζει να του μιλήσω. Είναι δικτάτορας».

Επίσης, έδειξε για ακόμα μια φορά την αγάπη που έχει για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων στους Έλληνες, γιατί υποδέχονται τις οικογένειες που φεύγουν από την Τουρκία, λόγω του Erdogan. Ένα “ευχαριστώ” είναι λίγο. Είμαστε αδέρφια και γείτονες, ας μην πάρουμε στα σοβαρά τον Erdgan. Ανυπομονώ να πάρω το διαβατήριο των ΗΠΑ και να έρθω στην χώρα σας, που είναι μία από τις αγαπημένες μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ