Πέντε προβλέψεις των Simpsons που βγήκαν αληθινές

Σαν σήμερα, το 1987 πρωτοεμφανίζεται η οικογένεια Simpsons.

Article featured image
Article featured image

Η αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons είναι η πλέον επιτυχημένη και μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά (σε ώρα υψηλής τηλεθέασης), στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Έχει κερδίσει αναρίθμητα βραβεία, μεταξύ αυτών 25 Emmy (τηλεοπτικά), 22 Annie (καρτούν) και 1 Peabody (ραδιοφωνικά). Επίσης στις 14 Ιανουαρίου του 2000, η οικογένεια Simpsons απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.


Η οικογένεια Simpson, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη, σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου 1987, ως ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ The Tracey Ullman Show, που παρουσίαζε στο δίκτυο Fox η γνωστή τραγουδίστρια της ποπ Τρέισι Ούλμαν. Η επιτυχία ήταν άμεση, με αποτέλεσμα δυο χρόνια αργότερα τα σκετσάκια των Simpsons να αποκτήσουν τη μορφή μιας αυτόνομης, ημίωρης εκπομπής στο ίδιο κανάλι. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1989.


«Η κορυφαία τηλεοπτική σειρά του 20ου αιώνα», όπως την χαρακτήρισε το περιοδικό TIME (1999), φαίνεται να έχει επίσης το «χάρισμα» να προβλέπει το μέλλον. Μάλιστα, αυτό μας το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, μερικές από τις οποίες θυμόμαστε σήμερα.


1) «$pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)» | Σεζόν 5, Επεισόδιο 10 | 1993

Simpsons7.jpg

Οι μάγοι Σάιγκφριντ και Ρόι, δέχονται επίθεση από την λευκή τους τίγρη, την Μπενγκάλι. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2003, ο Ρόι Χορν δέχεται επίθεση από την λευκή τίγρη που είχε στο σόου του, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.


2) «Lisa’s Wedding» | Σεζόν 6, Επεισόδιο 19 | 1995

Simpsons2.jpg


Η Λίσα επισκέπτεται μια χαρτορίχτρα η οποία την μεταφέρει στο μέλλον (2010), όπου και μιλάει με την μητέρα της μέσω ενός τηλεφώνου με βίντεο, με την ονομασία Picture Phone. Ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε το FaceTime για τα iPhone το 2010.


3) The Simpsons Movie» | 2007

Simpsons3.jpg

Στην ταινία των Simpsons η Μαρτζ λέει στην Λίσα πως αποκλείεται η αμερικανική κυβέρνηση να ακούει τις συνομιλίες όλων των πολιτών. Αυτό καταρρίπτεται στην αμέσως επόμενη σκηνή, όπου οι υπάλληλοι της NSA φαίνεται να ακούν τους πάντες. Το 2013 ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ένας πρώην υπάλληλος της CIA, αποκάλυψε πως η NSA παρακολουθεί τους πάντες με τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματά της.


4) «Treehouse of Horror XIX» | Σεζόν 20, Επεισόδιο 4 | 2008


Το επεισόδιο προβλήθηκε λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές της Αμερικής. O Χόμερ φαίνεται να προσπαθεί να ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα με το μηχάνημα να δίνει την ψήφο του στον Τζον ΜακΚέιν. Στην πραγματικότητα το 2012, αποκαλύφθηκε πως ένα μηχάνημα αντάλλαζε τις ψήφους του Ομπάμα με εκείνες του Μιτ Ρόμνεϊ.


5) «Lisa Goes Gaga» | Σεζόν 23, Επεισόδιο 22 | 2012

Simpsons5-side.jpg

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο η pop star Lady Gaga επισκέπτεται την πόλη όπου κατοικούν οι Simpsons για να τραγουδήσει για τους ντόπιους. Φαίνεται να «πετάει» πάνω από το κοινό, κρεμασμένη σε καλώδια, κάτι που έκανε 5 χρόνια αργότερα στο ημίχρονο του Super Bowl (2017).


Πηγές: Σαν σήμερα / Βικιπαίδεια / flix.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ