Η μοναδική τέχνη του Azuma Makoto [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Η ομορφιά των λουλουδιών διαπερνά τα όρια των χρονικών περιόδων, των χωρών, των γλωσσών και των θρησκειών».

Article featured image
Article featured image

Ο Azuka Makoto είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης, ο οποίος συνδέει με έναν ιδιαίτερο και σουρεαλιστικό τρόπο, την τέχνη και τη βοτανική. Κύριο στοιχείο και εργαλείο της τέχνης του αποτελούν τα λουλούδια, τα οποία ο ίδιος δεν τα βλέπει μόνο μέσα σε ανθοδοχεία και στη φύση αλλά μέσα στο πάγο και στη στρατόσφαιρα.

Μέσα από τις πειραματικές δημιουργίες του, μετατοπίζει τις συνθήκες στις οποίες συνηθίσαμε να βλέπουμε τα λουλούδια, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές της ομορφιάς τους. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι «η ομορφιά των λουλουδιών διαπερνά τα όρια των χρονικών περιόδων, των χωρών, των γλωσσών και των θρησκειών και οι άνθρωποι αισθάνονται ενστικτωδώς τη μοναδικότητα της ομορφιάς τους. Τέτοια ομορφιά είναι τόσο σπάνια, που σημαίνει ότι τα λουλούδια έχουν καθολική ομορφιά».



Τα λουλούδια του Azuka Makoto φωτογραφίζονται σε ακραίες καταστάσεις και σενάρια. Μπονσάι που μεγαλώνουν μέσα σε συνθήκες εργαστηρίου, λουλούδια «εγκλωβισμένα» μέσα σε πάγο, λουλούδια να πετάνε στη στρατόσφαιρα και πολλά άλλα.

Azuma Makoto1.jpg
AMKK, Paludarium Tachiko & Yasutoshi | Azuma Makoto

Azuma Makoto2.jpg
2021 Cherry blossoms Block Flowers | Azuma Makoto

Azuma Makoto8.jpg
Frozen Flowers (2021) | Azuma Makoto

Azuma Makoto5.jpg
EXOBIOTANICA 2 (2017) | Azuma Makoto


Πρόσφατα ο καλλιτέχνης άρχισε να αναζητά τον «μικρόκοσμο» των λουλουδιών μέσω ακτίνων X και αξονικών τομογραφιών. «Θα ήθελα να διερευνήσω νέες πτυχές των λουλουδιών όπως αυτό και να εκφράσω την ομορφιά τους αναδεικνύοντας τη γοητεία τους», αναφέρει.

Azuma Makoto6.jpg
X-ray Flowers | Azuma Makoto

Azuma Makoto7.jpg
X-ray Flowers | Azuma Makoto



Ο Azuka Makoto θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες κηποτέχνες, με τα λουλούδια του να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της τέχνης του αλλά και του ιδίου. Τα βοτανικά του έργα εκπέμπουν ένα ποιητικό αλλά και συμβολικό μήνυμα, ενθαρρύνοντας τους θεατές να εκτιμήσουν και να εξετάσουν τη ζωή του φυσικού κόσμου.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ