Ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε στην τηλεόραση για την απόφασή τους με τον σύντροφό του να γίνουν γονείς

«Δεν μετανιώσαμε στιγμή με τον σύντροφό μου για την απόφαση να μεγαλώσουμε ένα παιδί».

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Yiorgos Kaplanidis

Ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, που συμμετέχει στη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» της ΕΡΤ, βρέθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και μίλησε για την προσωπική του ζωή αλλά και για την απόφασή που πήρε από κοινού με τον σύντροφό του να γίνουν γονείς.

Αρχικά, μιλώντας για την προσωπική του ζωή, περιέγραψε πως πήρε την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα, σε ηλικία 35 ετών. «Στους γονείς μου μίλησα μεγάλος, στα 35 μου, ανοιχτά για μένα. Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες. Ανέπνευσα και ήταν αντίστοιχη η αντιμετώπιση που έλαβα, ότι πάμε να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Βρήκα αγκαλιά αλλά μέσα στα χρόνια χρειάστηκε και οι ίδιοι να κάνουν την πορεία τους», σημείωσε.

mixalis oikonomouΣτη συνέχεια, μίλησε ανοιχτά για την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και τις δυσκολίες που το συνοδεύουν. «Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του και θεωρήσαμε ότι ανοίγοντας την ιστορία μας στον κόσμο, προστατευμένα βέβαια, μπορούμε να δώσουμε μια ορατότητα στις ομόφυλες οικογένειες, που είναι πάρα πολλές στην Ελλάδα, και δεν αναγνωρίζονται νομικά αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση σε όλες τις οικογένειες σε αυτή τη δημοκρατική χώρα, το οποίο από μόνο του είναι ένα μεγάλο λάθος. Μια οικογένεια που είναι δύο μαμάδες και το παιδί το έχει γεννήσει φυσιολογικά η μία, η άλλη δεν θεωρείται μαμά από το ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή. Στη δική μου οικογένεια είμαι ο «αόρατος» γονιός, ο Γιώργος είναι νομικά ο μπαμπάς του παιδιού. Αν σε ένα ομόφυλο ζευγάρι συμβεί κάτι στον έναν γονιό, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού», σημείωσε.

michalis_giorgos_parents.jpg


Εξηγώντας την απόφαση του να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα, τόνισε ότι ήρθε η στιγμή «για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση». «Όσο πιο γρήγορα λύσουμε αυτά τα θέματα στα σχολεία, τόσο πιο εύκολα θα φτιάξουμε την κοινωνία πιο ανεκτική. Με αγχώνει όταν θα πάει σχολείο το παιδί, γιατί είναι πολύ πιθανό τέτοια παιδιά να υποστούν κάποιο είδος bullying για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών, και εκεί θα απαιτήσω κάπως από το σχολείο να προστατεύσει, όχι μόνο το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί σε αυτή την κατεύθυνση».«Εμείς έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, η οποία είναι πολύ κοντά στην υιοθεσία. Η πρώτη απόφαση ήταν πολύ αυθόρμητη, από το να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, από τη στιγμή που εδώ υπάρχει ένα πιάτο φαγητό, υπάρχει ένα δωμάτιο έξτρα και αγάπη», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου:Με πληροφορίες από LiFO / Provocateur

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ