Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων των σχολείων Φανερωμένης σχετικά με τη μεταστέγαση

«Το σχολικό συγκρότημα Φανερωμένης θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωσή του Συνδέσμου, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και τον Υπουργό Παιδείας:Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Φανερωμένης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και τον Υπουργό Παιδείας κατά σειρά, αναφορικά με το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου σε άλλα διάφορα σχολεία της περιοχής.

Όπως πληροφορηθήκαμε από όλους, κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση της Εκκλησίας, του Δημάρχου Λευκωσίας και του Πρύτανη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Κύπρου από το να κλείσουν το σχολείο Φανερωμένης, επειδή η ιδιοκτησία του κτιρίου όπου στεγάζονται τα σχολεία ανήκει στην Εκκλησία.

Δηλαδή, σε ένα “δημοκρατικό καθεστώς” a la carte εδώ στο νησί, οι κυβερνώντες δηλώνουν ανίσχυροι στην ανάκληση της συναπόφασης των ανωτέρω. Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατώτερο των περιστάσεων, δήλωσε αδυναμία μπροστά τους...

Οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων, βρισκόμενοι προ τετελεσμένων, απλά προσπάθησαν να ακούσουν και να καταγράψουν τις προσφορές των Κυβερνητικών εκπροσώπων για να χρυσώσουν το χάπι...

Από το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκαν σε πλήρη αποκατάσταση των παιδιών σε άλλα σχολεία, με έξτρα προγράμματα, ολοήμερα σχολεία, δωρεάν σίτιση, δωρεάν λεωφορεία κλπ.

Από το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκαν για επίσημη ενημέρωση απευθείας προς τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών μέσω συνάντησης στα σχολεία εν ευθέτω χρόνω.

Ακόμα μία μαύρη επέτειος της Ελληνικής Πρόσφατης Ιστορίας επιβεβαιώθηκε. «Το σχολικό συγκρότημα Φανερωμένης θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Εκ μέρους των Συνδέσμων,

Γεράσιμος Ανδρικόπουλος

Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων και

Κηδεμόνων Δημοτικού Φανερωμένης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ