Τελευταίες προβολές και τελετή βράβευσης για τις «Κινηματογραφικές Μέρες»

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2021», το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κύπρου, αφιερωμένο στη μεγάλου μήκους ταινία και τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, ρίχνει αυλαία αυτό το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

Το κινηματογραφικό δεκαήμερο ολοκληρώνεται με προβολές των ταινιών Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Παμπαλλή, και The man who sold his skin σε σκηνοθεσία Kaouther Ben Hania.

Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα βραβεία του διεθνούς διαγωνιστικού Glocal Images που θα απονεμηθούν στις ταινίες που η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες του Κινηματογράφου, έχει κληθεί να αναδείξει. Στην τελετή θα ανακοινωθεί, επίσης, το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί στη δημοφιλέστερη ταινία που οι θεατές θα έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκείνες του διεθνούς διαγωνιστικού. Παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η Κύπρια ηθοποιός Νέδη Αντωνιάδη, ενώ την επιμέλεια της τελετής λήξης έχει η Μαγδαλένα Ζήρα σε συνεργασία με τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες.

cfd - photo pavlos vryonides.jpg


Προβολές στη Λευκωσία

Στην πρωτεύουσα, το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας την Παρασκευή 23 Απριλίου, με προβολές των ταινιών Bacurau των Kleber Mendonca Filho & Juliano Dornelles, The man who sold his skin της Kaouther Ben Hania και της κυπριακής παραγωγής Πολίτης Τρίτης Ηλικίας σε σκηνοθεσία Μαρίνου Καρτίκκη.

cfd opening - photo pavlos vryonides.jpg


Online Streaming

Σημειώνεται ότι, το Φεστιβάλ εξακολουθεί να διεξάγεται παράλληλα και διαδικτυακά στην πλατφόρμα https://cfd2021.eventive.org/ μέχρι και τις 24 Απριλίου 2021.


Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com.

Σημείωση: Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων σχετικά με τον Covid-19. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής στη διοργάνωση, το Φεστιβάλ θα ενημερώσει το κοινό μέσω της ιστοσελίδας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ