Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών;

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας.

Article featured image
Article featured image

Νέες διευκρινίσεις έδωσε το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που αφορούν τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου. Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα είναι αν επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών σε άλλη πόλη.

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Υπουργείου:

Ναι, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μια φορά ανά άτομο ημερησίως με αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998. Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ