Οι νέες διευκρινίσεις για τους εκκλησιασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι διευκρινίσεις ήρθαν από το Προεδρικό.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: IntimeNews / Δημήτρης Καπάνταης

Χθες, Παρασκευή (23 Απριλίου), ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και τους εκκλησιασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας.


Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η κυβέρνηση σχετικά με τους εκκλησιασμούς, οι πιστοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι «στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας».

Επιτρέπεται επίσης «η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ. Ωστόσο, για διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στην Αναστάσιμη Ακολουθία, το Μεγάλο Σάββατο (1 Μαΐου), η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα).


Πηγή: philenews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ