Η αρετουσάριστη viral φωτογραφία της Lizzo

Κρύβει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Article featured image
Article featured image

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Lizzo, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε μια αρετουσάριστη γυμνή φωτογραφία της, για να μας θυμίσει πως δεν χρειαζόμαστε φίλτρα για να αγαπήσουμε το σώμα μας. «Τώρα κανονικά θα έφτιαχνα την κοιλιά μου και θα έκανα πιο smooth το δέρμα, αλλά ήθελα να σας δείξω πώς το κάνω φυσικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία. Σκοπός της ανάρτησής της ήταν να θίξει το θέμα της επεξεργασίας των φωτογραφιών, που θέτει σε κίνδυνο την αυτοεκτίμησή μας.



Μέσω της ανάρτησής της, ανακοίνωσε επίσης τη νέα της συνεργασία με τη Dove για το Self Esteem Project, που έχει στόχο να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις των social media και να αλλάξει τη συζήτηση για τα πρότυπα ομορφιάς. Η καμπάνια The Selfie Talk, προτρέπει όλες τις γυναίκες να δεχτούν και να αγαπήσουν την εικόνα τους. Επικεντρώνεται επίσης στην τάση που υπάρχει στα social media, να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και το ίδιο τους το σώμα.


Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των 13χρονων κοριτσιών, δεν αποδέχονται την πραγματική τους εικόνα, αλλοιώνοντάς την στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram. «Το τρομακτικό είναι πως όταν ήμουν 12, 13 ετών έκανα ακριβώς το ίδιο. Θυμάμαι πως ήθελα κάποιος να αλλάξει το σώμα μου, το χρώμα στα μάτια μου, την υφή των μαλλιών μου, και την απόχρωση του δέρματός μου. Δεν υπήρχαν όμως φίλτρα ή εφαρμογές για retouch. Η σκέψη όμως υπήρχε. Με τρομάζει το να ξέρω πως τώρα υπάρχει ένα εργαλείο που πλουτίζει από αυτή την ανασφάλεια και την κάνει μεγαλύτερη. Ταΐζει το τέρας» , αναφέρει η τραγουδίστρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ