Εικόνες από το αεροπλάνο που πάει Γενεύη

Η αποστολή της ΚΔ αναχώρησε το πρωί για τη Γενεύη, για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία αρχίζει αύριο (Μεγάλη Τρίτη).

Article featured image
Article featured image

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, νομική ομάδα με επικεφαλής το Γενικό Εισαγγελέα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

νικνικ33.jpg

νικνικ32.jpg

νικνικ34.jpg

νικνικ36.jpg


Με βάση το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, αύριο το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει κοινή συνάντηση με τα πέντε μέρη. Ακολούθως, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εγγυητριών δυνάμεων και στη συνέχεια με τους δύο ηγέτες.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης θα υπάρξει συνάντηση όλων των συμμετεχόντων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των επαφών του Γενικού Γραμματέα, αρχικά σε χωριστές συναντήσεις του κυρίου Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Τατάρ και στη συνέχεια με κοινή συνάντηση των δύο ηγετών.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη με την κατάθεση των συμπερασμάτων του Γενικού Γραμματέα. Ωστόσο τα Ηνωμένα Έθνη, είναι έτοιμα να παρατείνουν για μία ημέρα την Διάσκεψη, εάν διαφανεί ότι είναι εφικτή η συνομολόγηση συμφωνίας.

Μέσω Άγκυρας μεταβαίνει στη Γενεύη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, όπου θα συναντηθεί πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη με τον Τούρκο Πρόεδρο.



Συνεχής ενημέρωση στο Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ