Διαδυκτιακή πρεμιέρα της ταινίας «De profundis»

Μια πειραματική ταινία μεσαίου μήκους, που θα προβληθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, στις 9 Απριλίου.

Article featured image
Article featured image

120 χρόνια από τον θάνατό του Oscar Wilde, η ηθοποιός Βασιλική Κυπραίου και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος, ψηλαφούν με γυμνά χέρια το «De profundis» («Εκ βαθέων»), την πυρακτωμένη επιστολή - διαθήκη του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα.

Στη σχετική ανακοίνωση της διαδικτυακής πρεμιέρας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η εμβληματική επιστολή που ο Oscar Wilde έγραψε μέσα στις αγγλικές φυλακές του Reading και αργότερα θα γινόταν γνωστή με τον τίτλο «De profundis», αποτελεί ένα ολιστικό μανιφέστο για την ζωή, την τέχνη και την ανθρώπινη υπόσταση. Τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται σε αυτό το κλασικό κείμενο παραμένουν περισσότερο ανοιχτά από ποτέ. Ο Wilde καταφέρνει να χωρέσει θέματα όπως η καλλιτεχνική αξιοπρέπεια, η αισθητική, ο ρόλος της τέχνης αλλά και ο εξοστρακισμός της ανθρωπιάς, το συντριπτικό αίσθημα της αδικίας και της αλλοτρίωσης στη βιομηχανική κοινωνία σε λίγες σελίδες με τρόπο απαράμιλλα περιεκτικό».

Στην ταινία μεσαίου μήκους «De profundis», ο λόγος και η μουσική συντονίζονται με τον ρυθμό της μεταιχμιακής γραφής του μεγάλου συγγραφέα καθώς και σκηνές από το στούντιο των ηχογραφήσεων και της κυπριακής υπαίθρου.


DP_FB_POST_f (1).png


- Διαδικτυακή πρεμιέρα με πρόσβαση ελεύθερη για το κοινό: 9/4/2021, στις 21.00

- Link Παρακολούθησης: https://www.youtube.com/c/IrishForeignMinistry (Υπότιτλοι διαθέσιμοι στα αγγλικά).


Συντελεστές ταινίας:

- Βαγγέλης Γέττος, Βασιλική Κυπραίου, Χάρης Παναγιώτου: σύλληψη και διασκευή

- Βασιλική Κυπραίου: ερμηνεία

- Βαγγέλης Γέττος: πρωτότυπη μουσική, script

- Χάρης Παναγιώτου: εικονοληψία, φωτογραφία

- Ευαγόρας Μπεκιάρης: ηχοληψία

- Σταύρος Κωστιδάκης: editing

- Kevin Brown: post production editing & graphics

*Η ταινία «De profundis» έγινε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο του «Τhe Cyprus Oscar Wilde Festival» και θα παραμείνει διαθέσιμη στο Youtube με ελεύθερη πρόσβαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ