To πρώτο Μουσείο της Σελήνης

Έχει μέγεθος γραμματόσημου και φιλοξενεί έργα έξι καλλιτεχνών.

Article featured image
Article featured image

Η πρώτη συλλογή έργων τέχνης της ανθρωπότητας βρίσκεται ήδη στη Σελήνη. Σε μια μικροσκοπική κεραμική πλάκα το «Moon Museum», όπως ονομάζεται η συλλογή, φιλοξενεί έργα των Andy Warhol, Forrest Myers, Robert Rauschenberg, David Novros, John Chamberlain και Claes Oldenburg.

Οι έξι καλλιτέχνες φρόντισαν να φιλοτεχνήσουν κάτι «διαστημικά λιτό» για το πρώτο Μουσείο της Σελήνης. Μια αφαιρετική γραμμή, ένα μαύρο τετράγωνο με λευκές γραμμές, ένα διάγραμμα κυκλώματος, μια υπογραφή που θυμίζει τον Mickey Mouse, ένα σύμβολο διακλάδωσης και μια υπογραφή που παραπέμπει σε ανδρικά γεννητικά όργανα είναι τα έργα που αποτελούν το «σεληνιακό μουσείο».

Screenshot 2021-04-06 at 10.43.15 PM.png


Ο Forrest Myers (ένας εκ των καλλιτεχνών), ανέφερε ότι φρόντισε να τοποθετηθεί η κεραμική πλάκα στο διαστημικό σκάφος της αποστολής «Apollo 12», που παρέμεινε στη Σελήνη, μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι αστροναύτες. Σύμφωνα με αυτή την τοποθέτηση, το Μουσείο έφτασε στην σεληνιακή επιφάνεια τον Νοέμβριο του 1969, τέσσερις μήνες μετά το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίγραφο του «Moon Museum» ανήκει στο MoMA (The Museum of Modern Art) στις Η.Π.Α.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ