Μετά το Safe Pass, έρχεται το Green Pass

Αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. 

Article featured image
Article featured image

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, το safe pass θα παραμείνει στη ζωή μας για μια μεταβατική περίοδο. Σύμφωνα με το άρθρο του SigmaLive, το safe pass αναμένεται να αντικατασταθεί από το Green Pass, το οποίο και θα έχει διασυνοριακή ισχύ.

Το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» θα διευκολύνει την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ στην διάρκεια της πανδημίας και θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, ότι έχει εξεταστεί για COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα ή ότι έχει αναρρώσει από την COVID-19. Το Green Pass, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Από σήμερα Δευτέρα, οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάζουν σε συγκεκριμένους χώρους ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποδεικτικό ότι έχουν νοσήσει από COVID19 ή πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών. Κληθείς να σχολιάσει πότε αναμένεται η ψηφιοποίηση του safe pass, o κ. Κόκκινος ανέφερε πως είναι δύσκολο στο παρόν σημείο να τεθεί χρονοδιάγραμμα, ωστόσο στόχος είναι να ολοκληρωθεί στις επόμενες 8-10 μέρες.

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ