Ο Μάιος στο Θέατρο Ριάλτο

Δείτε το ανανεωμένο πρόγραμμα με τις παραστάσεις του μήνα.

Article featured image
Article featured image

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε το ανανεωμένο πρόγραμμά του, όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το τελευταίο lockdown. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Θέατρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα μέτρα της Κυβέρνησης, για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα προνοούν ότι ο κάθε θεατής θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 16 Μαΐου ο αριθμός των θεατών παραμένει στους 50, ενώ από τις 17 μέχρι και τις 30 Μαΐου θα αυξηθεί, στο 30% της χωρητικότητας του Θεάτρου.




Mουσική

12/5

From Classical to Modern
Tatiana Stupak & Fabio Cavaggion

τετ 19:30 (75’)

tatiana stupak 12 05.jpg


Η Ρωσίδα πιανίστρια Tatiana Stupak και ο Ιταλός βιολοντσελίστας Fabio Cavaggion θα παρουσιάσουν έργα ποικίλου ρεπερτορίου, από γνωστά κλασικά μέχρι μοντέρνα δημοφιλή κομμάτια.

Το κλασικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Gounod/Bach (Ave Maria, στο Prelude No.1 του Bach), Albinoni / Giazotto (Adagio in G minor), Piazzolla (Libertango, Oblivion) και Saint-Saëns (Ο Κύκνος, από Το Καρναβάλι των Ζώων, ενώ στα σύγχρονα έργα περιλαμβάνεται και το Perfect του Ed Sheeran από το άλμπουμ του με τίτλο Divide.

€15 /12



Χορός

15/5

Grey Ι Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε / Ρούλα Κλεοβούλου

σαβ 18:00 & 20:00 (45’)

GREY 08 05 2021.jpg


Ζούμε τρομακτικές στιγμές, σε έναν κόσμο όπου εγείρονται πολλές αβεβαιότητες και ερωτήματα. Η ομίχλη δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θολώνει και διαστρεβλώνει την όραση και την αντίληψή μας, συμβολίζοντας μια ψυχολογική αβεβαιότητα. Μας εμποδίζει να «δούμε καθαρά». Είναι αυτή η ενοχλητική σύγχυση που πρέπει να περάσουμε λίγο πριν βιώσουμε τη σαφήνεια.

Μια ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ μεταξύ πραγματικότητας και μη πραγματικότητας.

Χορογραφία: Ρούλα Κλεοβούλου

Χορεύουν: Μάγδα Αργυρίδου, Βικτώρια Αριστείδου, Χλόη Μελίδου, Σοφία Μπάρκα, Αλεξία Νικολάου, Μπελίντα Παπαβασιλείου, Κατερίνα Τυλληρίδου

€8 / 5



Θέατρο

18/5

1958 Ι Θέατρο Αντίλογος

τρι 20:00 (75’)

1958_POST-04.jpg


Το θεατρικό έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, στοχεύει στον δημόσιο διάλογο γύρω από στιγμές της ιστορίας της Κύπρου, άγνωστες στο ευρύ κοινό, ή εκτός του αφηγήματος που επικρατεί.

Γραμμένο με ευαισθησία και τόλμη για τους κατοίκους του νησιού μας, το έργο καταπιάνεται με τις πολιτικές δολοφονίες και τον εξτρεμισμό στις δυο κοινότητες. Το Θέατρο Αντίλογος συνεχίζει με αυτή την παραγωγή να αναδεικνύει σκοτεινές στιγμές της ευρύτερης ιστορίας της Κύπρου.

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Επί σκηνής: Νεοκλής Νεοκλέους, Χριστίνα Χριστόφια

€ 12/10



Μουσική

20/5

Στην καρδιά του Ρομαντισμού / Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

πεμ 20:30 (65’)

1 CySO 2021.jpg


Yπό τη διεύθυνση του φημισμένου Γερμανού μαέστρου Wolfram Christ, η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα ρομαντικών συνθετών της Κεντρικής Ευρώπης, γεμάτα συναίσθημα και δραματικότητα.

Antonín Dvořák: Επτά κομμάτια για μικρή ορχήστρα

Louis Spohr: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 8 σε Λα ελάσονα (in modo di scena cantante), έργο 47

Antonín Dvořák: Σερενάτα για έγχορδα σε Μι μείζονα, έργο 22

Σολίστ: Wolfgang Schroeder, βιολί
Μαέστρος: Wolfram Christ

€12/7/5



Xορός

22-23/5

WHO CARES
Ομάδα Εν δράσει / Εύη Δημητρίου

σαβ-κυρ 20:00 (40’) 16+

Επί Σκηνής

who cares 22 & 23 05 2021.jpg


Η παράσταση διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες, και τι η κοινωνία μάς επιβάλλει. Μέσα από τον φακό της ταυτότητας, του φύλου, της ηλικίας, εξετάζουμε πώς εξωτερικές δυνάμεις, όπως κοινωνικές νόρμες, στερεότυπα αλλά και δημόσιες πολιτικές, επηρεάζουν τις προσωπικές μας αντιλήψεις και συμπεριφορές. Η παράσταση συνδυάζει τον εξομολογητικό λόγο με το χιούμορ και την κίνηση για να μας οδηγήσει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που μας μιλάει για το σήμερα.

Χορογραφία - Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου
Δραματουργία: Guy Cools

€10 / 8



Θέατρο

25 -26/5

Ράους / Θέατρο Διόνυσος

τρι-τετ 20:00 (80’)

13-14_5.jpg


Στην γνωστή κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου ένας υπάλληλος του Υπουργείου Συγκοινωνιών με τη σύζυγό του και μία νοσοκόμα, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτήριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα… πορνείο. Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα, έτσι ώστε μετά από «ώριμη σκέψη» αποφασίζουν να συνεργαστούν όλοι μαζί και να ιδρύσουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, εισπράττοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Οι δουλειές πάνε μια χαρά μέχρι που …

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου

Ερμηνεύουν: Έλενα Χατζηαυξέντη, Πέτρος Γιωρκάτζη, Ελένη Σιδερά, Αλέξανδρος Παρίσης, Παντελίτσα Λοΐζου, Μυρτώ Κουγιάλη, Άντονυ Παπαμιχαήλ και Χρήστος Γιάγκου.

€15 /12



Θέατρο

27/5

Out of Necessity
Fresh Target Theatre Ensemble

Επί Σκηνής

πεμ 20:00 (75’)

out of necessity 2.jpg


Μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’ δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα;

Σύλληψη / σκηνοθεσία / δραματουργία: Μαρία Κυριάκου - Μαρία Βαρνακκίδου

Ηθοποιοί: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή, Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου.

€ 15 / 12



Θέατρο

28/5

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons
Fresh Target Theatre Ensemble

παρ 20:00 (90’)

Lemons_19 05_6392.jpg


Το συγγραφικό ντεμπούτο του Σαμ Στάινερ διαδραματίζεται σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «στοιχειώσει» τη ζωή μας. Μια αλληγορική ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να γνωρίσει, να επικοινωνήσει και να κατανοήσει ο ένας τον άλλον. Παρουσιάζει μια δυστοπική συνθήκη που θυμίζει ανησυχητικά το σήμερα, μια συνθήκη με αμφισβητήσιμες πολιτικές και ολοένα και πιο λογοκριμένες σκέψεις.

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Πρωταγωνιστούν: Άντρια Ζένιου και Μάριος Κωνσταντίνου
€12 /10



Μουσική

29/5

Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως
Quintus Ensemble & ChamberFusion Quintet

FlashArt2

σαβ 20:00 (60’)

kypriaki mousiki allos pos 29 05.jpg

Ένας αλλιώτικος ηχοχρωματικός διάλογος από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο Eγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στη Κυπριακή Παραδοσιακή Μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη. ‘Έργα της πλούσιας Μουσικής Παράδοσης της Κύπρου, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Κύπριους συνθέτες, αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα.

Συμμετέχουν στο τραγούδι με παρεμβάσεις ο Τεύκρος Νεοκλέους και η Άννα Αριστείδου. Ο Κωνσταντίνος Τερλικκάς θα δημιουργήσει το ψηφιακό σκηνικό.

€12 /10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ