Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ

Οι τοπικές αρχές στη Λωρίδα της Γάζας έκαναν λόγο για 22 νεκρούς, ανάμεσά τους εννέα παιδιά. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον Νοέμβριο του 2019.

Article featured image
Article featured image

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες -στην πλειοψηφία τους Παλαιστίνιοι- από τις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που κατέχει και έχει προσαρτήσει -παράνομα, βάσει του διεθνούς δικαίου- το Ισραήλ, εξαιτίας των εποικισμών και των εξώσεων των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους.

Χθες, Δευτέρα τουλάχιστον 520 Παλαιστίνιοι και 32 ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επεισόδια στην Πλατεία των Τεμενών, ενώ ο σημερινός απολογισμός του ΑΡ κάνει λόγο για 700 τραυματίες.

Τη νύχτα, η Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε σε 130 πλήγματα ως αντίποινα και ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 15 μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη διάρκεια της νύχτας.


«Είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση»

«Πλήξαμε 130 στρατιωτικούς στόχους, οι οποίοι ανήκαν κυρίως στη Χαμάς», είπε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε δημοσιογράφους. «Κατά τους τρέχοντες υπολογισμούς μας, σκοτώσαμε 15 μέλη της Χαμάς και του (σ.σ. Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Βρισκόμαστε στην αρχική φάση της ανταπόδοσής μας εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Γάζα», είπε. «Είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση».

Οι ομοβροντίες ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν «πολύ σοβαρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ, την οποία δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε», είπε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ