Τιμή - ρεκόρ για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν

Πρόκεται για μια φανέλα που είχε φορέσει ο θρύλος του NBA κατά τη δεύτερη σεζόν του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Article featured image
Article featured image

Ο Μάικλ Τζόρνταν, κάτοχος έξι πρωταθλημάτων ΝΒΑ με τους Bulls τη δεκαετία του 1990, θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Σε κάθε δημοπρασία τα αντικείμενά του γίνονται ανάρπαστα σε εξωφρενικά υψηλές τιμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φανέλα που φόρεσε ο θρύλος του NBA κατά τη δεύτερη σεζόν του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημοπρατήθηκε σε τιμή-ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η φανέλα που φόρεσε ο Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της σεζόν 1982-83 με τους Tar Heels πουλήθηκε έναντι 1,38 εκατομμύριων δολαρίων. «Όπως αποδεικνύει η τελική τιμή, αυτή η φανέλα έχει ό,τι θα ήθελε ποτέ ένας σοβαρός συλλέκτης» ανέφερε ο Κρις Άιβι, από τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions.



Αξίζει να σημειωθεί ότι πουλήθηκε σε τριπλάσια τιμή από εκείνη που είχε πετύχει η φανέλα που φόραγε κατά την τρίτη χρονιά τους στους Bulls, το 1986-87. Εκείνη η εμφάνιση είχε δημοπρατηθεί για 480.000 δολάρια.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ