Οι αντιφάσεις ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας και αυτό που η κοινωνία μας επιβάλλει

Η παράσταση «Who Cares» διερευνά αυτό ακριβώς το πράγμα.

Article featured image
Article featured image

H Ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει τη σόλο περφόρμανς της Εύης Δημητρίου WHO CARES, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό (22 και 23 Μαΐου) και στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία (26 Μαΐου).

Μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μας ταυτότητας, του φύλου και της διαδικασίας ενηλικίωσής μας, η παράσταση εξετάζει το πώς εξωτερικές πιέσεις όπως τα κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα αλλά και οι πολιτικές, επηρεάζουν την προσωπική μας αντίληψη και δράση. Η παράσταση συνδυάζει κίνηση με λόγο και μάς συμπαρασύρει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που απευθύνεται στο παρόν μας.


IMG_3778σ.jpg


«Παρατηρούμε πλέον όλο και πιο συχνά τις επιβολές που γίνονται στο σώμα είτε με άμεσο τρόπο - για παράδειγμα μέσα από τη σεξουαλική παρενοχλήση- είτε με έμμεσο, δηλαδή με όχημα τα κοινωνικά ταμπού και τις κοινωνικές προσδοκίες. Βιώνουμε επίσης, την τελευταία περίοδο, πολιτικές αποφάσεις που αφορούν επιβολές στο σώμα μας. Με έναυσμα, λοιπόν, την δική μου προσωπική ματιά επάνω στις αντιθέσεις μεταξύ του τι νιώθω και τι προσδοκείται από εμένα, καθώς και μέσα από το ερώτημα για το πώς το προσωπικό μπορεί να γίνει συλλογικό, άρχισε η καλλιτεχνική έρευνα για την παράσταση με τον δραματουργό Guy Cools», σημειώνει η χορογράφος.

Διάρκεια Παράστασης: 40'

Teaser: https://vimeo.com/544611271

Συντελεστές:

Xoρογραφία & Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου

Δραματουργία: Guy Cools

Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic

Καλλιτεχνικός Συνεργάτης / Φωτογραφία: Mιχάλης Παπαμιχαήλ

Εκπαίδευση Φωνής: Cathryn Robson

Γραφικά: Δέσποινα Καννάουρου

Τeaser: Άντης Ιακώβου

Παραγωγή: Ομάδα Εν Δράσει

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

Εισιτήρια: €10 / €8

Θέατρο Ριάλτο: https://rialto.interticket.com/program/who-cares-2415/4510

Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο: http://www.tickethour.com.cy

Facebook: @eviedemetrioudanceartist

Instagram: evie.demetriou

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Στηρίζουν: Στέγη Χορού Λεμεσού, Θέατρο Ριάλτο, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Χορηγοί Επικοινωνίας: Κανάλι 6, Cut Radio


Flyer_whocares.jpg


Εύη Δημητρίου

(σύντομο βιογραφικό)

Η Εύη Δημητρίου είναι χορογράφος, χορεύτρια και συνιδρύτρια με την Έμιλυ Παπαλοίζου της ομάδας χορού Εν δράσει. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο (Τrinity Laban) και στην Νέα Υόρκη (Limon Institute).

Η χορογραφική δουλειά της έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός- παράσταση- περφόρμερ- θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Τα έργα της  έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία.  Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας, και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της  Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

www.eviedemetriou.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ