Στο φωτορεπορτάζ (φωτοειδησιογραφία), κυρίαρχο στοιχείο επιτυχίας θεωρείται η ικανότητα του φωτορεπόρτερ να «συλλάβει» το σημαντικό στοιχείο μιας δράσης, να το αναδείξει και να το μεταβάλει σε φωτογραφικό στιγμιότυπο άξιο να διατηρηθεί στον χρόνο.
Η πιο κάτω φωτογραφία, δημιουργός της οποίας είναι ο Ron Haviv, αναμφίβολα αποτελεί ένα διαχρονικό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία πίσω από αυτή, όπως την αφηγείται ο δημιουργός της.
«1989: Στον Παναμά ο δικτάτορας στρατηγός Manuel Noriega είχε προκηρύξει εκλογές για να αποδείξει ότι ήταν ο αγαπητός ηγέτης του λαού του. Ο Noriega έχασε και ακύρωσε τις εκλογές την επόμενη μέρα. Κάποιοι βγήκαν στους δρόμους και εξεγέρθηκαν κατά του Noriega. Εκείνος έστειλε στρατό, Αστυνομία και τους παραστρατιωτικούς του.
Σε μια χαώδη κατάσταση δεν είχαμε βγάλει ούτε μια φωτογραφία. Ξαφνικά είδα έναν τύπο με άσπρο πουκάμισο, το συνηθισμένο που φορούν στο Παναμά, όμως είχε γίνει κατακόκκινο. Κατάλαβα ότι ήταν ο αντιπρόεδρος Guillermo Ford του εκλεγμένου προέδρου, Guillermo Endara.
Άκουσα κάποιον να μου λέει συγνώμη στα Ισπανικά και παραμέρισα να περάσει. Τότε είδα έναν παραστρατιωτικό με σιδερολοστό στο χέρι. Άρχισε να χτυπά τον Ford μπροστά μου.
Αν δεις τη φωτογραφία βλέπεις ένα στρατιώτη να παρακολουθεί και να μην επεμβαίνει καθόλου. Κάτω από το χέρι του Ford είναι δύο αφίσες. Η μια αφίσα είναι για το "Presidio" με τον Sean Connery και γράφει από κάτω στα ισπανικά "Η ώρα των ηρώων". Η άλλη ήταν η αφίσα του James Bond που από κάτω έγραφε "Το λένε κίνδυνο".
Έξι μήνες μετά, όταν άκουσα να μιλά ο πρόεδρος της Αμερικής για αυτή τη φωτογραφία κατάλαβα τι μπορούσα να κάνω ως φωτογράφος...».