Η ανάπτυξη συνεργασιών στο επίκεντρο της επίσκεψης της Πρέσβεως της Ολλανδίας στο ΤΕΠΑΚ

Η νέα Πρέσβης της Ολλανδίας σε συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ.

Article featured image
Article featured image

Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πραγματοποίησε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, η νέα Πρέσβης της Ολλανδίας στην Κύπρο, κ. Elke Merks-Schaapveld, με σκοπό τη διερεύνηση ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Η Elke Merks-Schaapveld είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου και αναφέρθηκε στις διεθνείς επιτυχίες του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης Ζαφείρης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο υψηλό ποσοστό άντλησης κονδυλίων για την έρευνα και την καινοτομία ως επίσης στη διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνει το ΤΕΠΑΚ, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις υψηλές θέσεις που καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο στις διάφορες παγκόσμιες λίστες κατάταξης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ο Καθ. Ζαφείρης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη συμμαχία «Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο-EUt+», μαζί με άλλα επτά Πανεπιστήμια από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρύτανη, συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, Αναπληρωτής Καθηγητής Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη συνεργασία που έχει το ΤΕΠΑΚ με Πανεπιστήμια της Ολλανδίας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, αρκετοί φοιτητές του ΤΕΠΑΚ επιλέγουν την Ολλανδία για να κάνουν το μεταπτυχιακό τους, ενώ εκφράστηκε, από αμφότερες τις πλευρές, η επιθυμία για ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και ολλανδικών πανεπιστημίων για προσέλκυση και ανταλλαγή φοιτητών/φοιτητριών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Αναπληρώτρια Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής (Deputy Head of Mission) στην Κύπρο κ. Fieke Huisman και ο Ανώτερος Λειτουργός Πανεπιστημίου κ. Διονύσης Καζαμίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ