Πάρκα Σκύλων στην Κύπρο

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, παρουσιάζουμε όλα τα γνωστά πάρκα σκύλων της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Τα πρώτα εθνικά πάρκα της Σουηδίας δημιουργήθηκαν σαν σήμερα, το 1909. Λόγω αυτού, κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, η οποία διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης.


Με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, παρουσιάζουμε τρία πάρκα σκύλων στο νησί, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με τους τετράποδους φίλους σας, τόσο για περίπατο όσο και για άσκηση.


Πάρκο σκύλων του Δήμου Στροβόλου (Λευκωσία)

Πάρκο σκύλων του Δήμου Στροβόλου (Λευκωσία).jpg

Το πάρκο σκύλων σχεδιάστηκε ως μια διέξοδος για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους, ενσωματωμένη στον αστικό ιστό. Σκοπός του πάρκου αυτού είναι να μπορούν οι πολίτες να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα κατοικίδια τους στη φύση, σε ένα μέρος εύκολα προσβάσιμο, κοντά στην εργασία και την κατοικία τους. Το πάρκο σκύλων προσφέρει στους τετράποδους φίλους μας την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν ελεύθερα σε έναν ελεγχόμενο χώρο και να κοινωνικοποιηθούν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του πάρκου στο πιο κάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Sl07Ls

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο τηλ. 22470347.

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λάρνακας

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λάρνακας1.jpg


Πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του και λειτουργεί επίσημα το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων στη Λάρνακα. Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα παιγνίδια για τους σκύλους, εγκαταστάσεις παροχής νερού και ειδικοί κάλαθοι με σακουλάκια μιας χρήσης για τη συλλογή και απόρριψη των ακαθαρσιών των τετράποδων.

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λάρνακας2.jpg



Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λάρνακας3.jpg


To Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λάρνακας βρίσκεται πίσω από τον χώρο στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης).

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λεμεσού

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λεμεσού2.jpg
Φωτογραφία: Πάμπος Χαραλάμπους


Το 8.000 τ.μ. Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λεμεσού είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα. Ένας χώρος για παιχνίδια για σκυλιά (Α), ένας για περπάτημα με τους ιδιοκτήτες (Β) και ένας περιφραγμένος χώρος όπου μπορούν τα σκυλιά να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς λουρί (Γ). Υπάρχουν επίσης αμμοδόχοι τάφροι και ειδικοί κάλαθοι για τα απορρίμματα των σκύλων.

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λεμεσού1.jpg
Φωτογραφία: Πάμπος Χαραλάμπους


Δημοτικό Πάρκο Σκύλων Λεμεσού3.jpg
Φωτογραφία: Πάμπος Χαραλάμπους



Διεύθυνση Πάρκου: Αγοράς, 3056 Λεμεσός

Δείτε την ακριβή τοποθεσία του πάρκου στο πιο κάτω σύνδεσμο: https://cutt.ly/bneldrh




Άλλο ένα πάρκο σκύλων έρχεται σύντομα στη Λευκωσία. Διαβάστε σχετικά στο Link παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ