Πανέτοιμη να φιλοξενήσει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση η Κύπρος

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο φιλοξενεί την πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Κύπρο, μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάμπο και Combat Σάμπο του 2021 αρχίζει την Τετάρτη 26 Μαΐου στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή 580 αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει το νησί μας, από την έναρξη της πανδημίας!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο καλείται να φέρει εις πέρας μια μεγάλη και περίπλοκη διοργάνωση, εν μέσω πανδημίας και αυστηρών περιορισμών. Από την ημέρα που άρχισαν να καταφτάνουν στην Κύπρο οι αθλητές, από την αρχή της εβδομάδας, όλα κυλάνε ομαλά. Έχουν επιστρατευτεί τέσσερα ξενοδοχεία της Λεμεσού αποκλειστικά για τις ανάγκες των ξένων αθλητών και συνοδών, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα (τεστ, μετακινήσεις κτλ) ακολουθούνται πιστά. Το «Σπύρος Κυπριανού» έχει ήδη «ντυθεί» με τα τατάμι της διοργάνωσης.


Sambo Limassol 1.jpg


Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάμπο Ανδρών-Γυναικών και Combat Σάμπο του 2021 θα διεξαχθεί το διήμερο 28 και 29 Μαΐου, ενώ νωρίτερα, στις 26 και 27 του μήνα θα λάβουν χώρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και Εφήβων, όλα στο «Σπύρος Κυπριανού». Την Τρίτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ευρωπαϊκό κογκρέσο της FIAS σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, στην πρώτη συγκέντρωση των ιθύνοντων του αθλήματος, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συνεργάτες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ). Χορηγός είναι η Uralchem Group.

Πέραν από τους συμμετέχοντες, στην Κύπρο έχουν φτάσει και δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, για την κάλυψη της διοργάνωσης, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά εντός Κύπρου από τη Cytavision.

Sambo Limassol 2.jpg


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο κ. Μάριος Ανδρέου δήλωσε: «Η ομοσπονδία και οι εθελοντές της διοργάνωσης είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση. Όλα πάνε όπως προγραμματίστηκαν και είμαστε πολύ περήφανοι που η ομοσπονδία μας είναι αυτή που ‘ξεκλειδώνει’ αθλητικά την Κύπρο, ως διοργανώτρια αθλητικών γεγονότων, στην μετά-πανδημία εποχή».

Τι είναι το σάμπο


Το σάμπο είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, 118 χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του σάμπο βρίσκεται στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU. Τον Νοέμβριο του 2018 η ΔΟΕ παραχώρησε Ολυμπιακή αναγνώριση στο άθλημα, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το σπορ, στην προσπάθεια που κάνει για συμπερίληψη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ