Πολύ σημαντική η σημερινή μέρα για τους Κύπριους Ηθοποιούς

«Μαζί μπορούμε Πολλά».

Article featured image
Article featured image

Σαν σήμερα, το 1961 ιδρύθηκε η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου.


Η ΕΗΚ διοικείται από τα μέλη της μέσω ενός εκλελεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου που εκπροσωπεί όλους τους ηθοποιούς που ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες ηθοποιοί στον χώρο του Θεάτρου, της Τηλεόρασης και του Κινηματογράφου συμμετέχουν για την ομαλή λειτουργία της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου μέσω των Γενικών Συνελεύσεων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της, στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσα από ένα όμορφο βίντεο το οποίο συνοδεύεται από την επίσημη ανακοίνωση της ΕΗΚ.


Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σήμερα γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου.

Η ΕΗΚ αποτέλεσε τον πρώτο συνδικαλιστικό φορέα εκπροσώπησης και διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων των ηθοποιών, κάνοντας άλματα για την τότε εποχή με πρωτοστάτες μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Ανδρέας Ποταμίτης, Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, Νεόφυτος Νεοφύτου αλλά και τόσους άλλους που πάλεψαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του ραδιοφώνου.

Σήμερα τιμούμε και ευχαριστούμε όλους όσους πάλεψαν, ονειρεύτηκαν, προβληματίστηκαν έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ενότητα, την αλληλεγγύη και το κοινό καλό.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επαγγελματική κατοχύρωση του επαγγέλματός μας και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών εργασίας μας. Φέτος, και υπό αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε όλοι μας, μπορέσαμε να αποδείξουμε πως Μαζί μπορούμε Πολλά. Ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά έχοντας ως κύριο μέλημά μας τον άνθρωπο και την τέχνη μας.

Χρόνια πολλά σε ολόκληρη την οικογένεια των ηθοποιών, χρόνια πολλά στην Ένωση Ηθοποιών Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ