Το συμπόσιο της «Μπουρμπουλήθρας» και η δροσιστική ιδέα που κατέληξε σε θρίαμβο

Στη σύγχρονη ιστορία του ανθρώπου πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις έφεραν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα μας. Πολλές είναι οι ιστορίες επιστημονικής προόδου, όπου η στιγμή της παρουσίασης μιας νέας ανακάλυψης στην επιστημονική κοινότητα, που κατά κύριο λόγο έθετε τολμηρές ιδέες υπό αμφισβήτηση, στο τέλος κατέληγε θρίαμβος για τον εφευρέτη.

Article featured image
Article featured image

Φανταστείτε λοιπόν ένα τέτοιο σκηνικό στο «Διεθνές Συμπόσιο Σόδας», όπου ένας φιλόδοξος νεαρός παρουσιάζει τη νέα και καινοτόμα ιδέα του, προκαλώντας αντιδράσεις και αναστάτωση στους μεγαλύτερους ηλικιακά και πιο έμπειρους συμμετέχοντες συναδέλφους του. Πιο συγκεκριμένα, ο συντονιστής του συνεδρίου καλεί τον νεαρό να πει ανοικτά στους παρευρισκόμενους επιστήμονες την «αδιανόητη» ιδέα του για την παραγωγή της πιο γευστικής σόδας από pink grapefruit. Ο νεαρός τότε εισηγείται ότι ο καλύτερος τρόπος έγχυσης της σόδας είναι να στύψεις τη φλούδα του pink grapefruit κατευθείαν μέσα στη σόδα, παρά να χρησιμοποιηθεί ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου. Το κοινό ξεσπά σε γέλια και οι προσβολές πέφτουν βροχή. Ο νεαρός ατάραχος, ακούει τον συντονιστή να περιγράφει ειρωνικά στο κοινό την επίσης εισήγηση του, ότι ασκώντας ύψιστη πίεση κατά τη διάρκεια της ανθράκωσης της σόδας, επιτυγχάνεται το πιο «μπουρμπουληθρίζον», γαργαλιστικό και αξεθύμαστο ανθρακικό που μπορεί να υπάρξει. Στη συνέχεια, προσπαθώντας να τον ταπεινώσει εντελώς, ο συντονιστής αναφέρει στο κοινό τον ισχυρισμό του νεαρού ότι οι «εκλεκτές» του σόδες αποτελούν το μυστικό συστατικό για τα γευστικότερα cocktails, ρωτώντας ειρωνικά αν σκοπεύει να επανεφεύρει μέχρι και τη γνωστή Paloma, δίνοντας συνέχεια στις προσβολές.


DSCF0714_OK.JPG


Ξαφνικά, ένας από τους παρευρισκόμενους επιστήμονες του συμποσίου νιώθει αδιαθεσία και λιποθυμά. Στο κάλεσμα του συντονιστή για γιατρό ή για κάτι δροσιστικό για να πιει ο παθόντας, ο νεαρός παρεμβαίνει και προσφέρει Three Cents Pink Grapefruit Soda «εξαπολύοντας τις μπουρμπουλήθρες» για βοήθεια. Ο επιστήμονας το πίνει και αμέσως «ανασταίνεται», εκφωνώντας «Δροσιστικότατο!». Έτσι, ο νεαρός κερδίζει την εμπιστοσύνη όλης της επιστημονικής κοινότητας που συμμετείχε στο συμπόσιο της Μπουρμπουλήθρας.

Το συμπόσιο της «μπουρμπουλήθρας» φυσικά δεν έγινε ποτέ, αφού αποτελεί το σενάριο της πρώτης τηλεοπτικής καμπάνιας των premium mixers & soda beverages, Three Cents στην Κύπρο, με τίτλο «Unleash the Bubble».

Η καμπάνια των Three Cents είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από τη σύλληψη και δημιουργία τους από τους Δημήτρη Νταφόπουλο, Γιώργο Μπάγκο, Γιώργο Τσιρίκο και Βασίλη Καλαντζή το 2014 στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καμπάνια «Unleash the Bubble», επιστρατεύθηκε ένα διεθνές cast ηθοποιών, με πρωταγωνιστή στον ρόλο του καθηγητή-συντονιστή, τον καταξιωμένο Βρετανό ηθοποιό Miles Richardson. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φινλανδός Nalle Sjoblad.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας:



Την αποκλειστική πώληση και διανομή των προϊόντων Three Cents στην Κύπρο έχει η Tempo Beverages Cyprus Ltd.

3cents_Window3_New-visual-web.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ